Kraj za Nadala u Australiji, Cicipas preokretom do polufinala!

© AP Photo / Hamish BlairRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Rafael Nadal, drugi teniser sveta, doživeo je poraz u četvrtfinalu Australijan opena od Stefanosa Cicipasa u veoma dramatičnom meču posle pet odigranih setova i više od četiri sata igre – 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5.

Cicipas će se za finale boriti sa ruskim teniserom Danilom Medvedevim.

Nadal je relativno lako dobio prva dva seta, ali u trećem je bilo jasno da i dalje ima problem sa povredom leđa, što je Cicipas iskoristio i onemogućio rivala da u taj-brejku stigne do prilike da završi meč.

Meč je bio veoma izjednačen na startu, teniseri su čuvali svoje servis gemove, a Nadal je u osmom gemu uspeo da napravi brejk, te da u devetom iskoristi prvu set loptu i povede sa 1:0.

Nadal je u sjajnom ritmu započeo drugi set, do šestog gema je napravio dva brejka i za 42 minuta je stigao do prednosti od 2:0.

Serveri su u trećem setu bili veoma sigurni, pa je pobednik tog perioda meča morao da bude rešen u taj-brejku. Više koncentracije je imao Cicipas, iskoristio je drugu set loptu i osvojio prvi set u meču.

Grčki teniser u četvrtom setu nije dozvolio ponavljanje scenarija iz drugog, spasao je tri brejk lopte za Nadala do šestog gema, u devetom je iskoristio svoju prvu, a u desetom završio set i došao do izjednačenja.

Velika borba je viđena u petom setu, u prvih deset gemova nije bilo nijedne brejk šanse, ali je u jedanaestom „sa nulom“ Cicipas uzeo Nadalov gem i stigao na korak od pobede.

Usledio je dramatičan dvanaesti gem, grčki teniser propustio je dve meč lopte, Nadal je zatim imao brejk šansu, ali je ipak Cicipas trećom meč loptom uspeo da kompletira preokret i plasira se u polufinale Australijan opena.

Novak odbija da ćuti, opet je podigao buru i dobio podršku od Zvereva i Medvedeva

„‚Silovao‘ me je“: Ukrajinac se prisetio ruske senzacije, Đokovićevog narednog rivala

Srpsko-hrvatska kombinacija poklekla na korak od finala AO

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala