„Gledaj svoja posla“: Bil Gejts novom idejom za spas planete zaprepastio mnoge

© AP Photo / Samuel HabtabBil Gejts
Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Milijarder Bil Gejts izazvao je veliku pometnju na Tviteru nakon što je u svojoj novoj knjizi naveo da bogate zemlje u potpunosti treba da pređu na veštačko meso.

U svojoj novoj knjizi „Kako izbeći klimatsku katastrofu:Rešenja koja imamo i otkrića koja su nam potrebna“, suosnivač „Majkrosofta“ raspravlja o načinima borbe protiv klimatskih promena, a jedan od njih je prelazak na veštačku govedinu radi smanjenja emisije metana. Ideja je da se gasovi koje krave i ovce ispuštaju mogu smanjiti ograničavanjem potrošnje govedine. 

Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Bil Gejts: Postoji pretnja po čovečanstvo o kojoj niko ne želi da govori

„Smatram da bi sve bogate zemlje trebalo da pređu 100 odsto na veštačku govedinu“, rekao je Gejts za magazin „Teknolodži rivju“.

„Mogli bismo da se naviknemo na razliku u ukusu (prirodnog i veštačkog mesa), a proizvođai tvrde da će (veštačko meso) biti sve ukusnije“, naveo je on.

„Za Afriku i druge siromašne zemlje moraćemo da koristimo genetiku životinja da bismo drastično povećali količinu govedine za njih“, dodao je.

Mnogi su bili razočarani Gejtsovim pristupom, zbog kojeg je nekoliko sati bio u fokusu na društvenim mrežama.

Neki su mu poželeli da se skloni i gleda svoja posla, drugi su ga zbog ove ideje uporedili sa likom iz crtanog filma, a pojedini su komentarisali kako će Amerikanci još dugo jesti prirodnu govedinu zbog velikog državnog duga.

Ovo nije prvi put da se milijarder našao na udaru kritika

Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
„Podle namere“: Bil Gejts novim planom za svet posle korone iznervirao mnoge /video/

Nedavno je izazvao buru idejom da treba napraviti globalnu organizaciju čiji bi zadatak bio kontrolisanje izbijanja potencijalnih novih pandemija. Mnogi korisnici Tvitera rekli su tada da milijarder ne bi trebalo da drži predavanja svetu.

Gejts se našao i u centru teorija zavere koje navode da je on tvorac novog virusa korona sa ciljem da od novonastalih okolnosti profitira ili kontroliše čovečanstvo ubacivanjem mikročipova putem vakcine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala