Dvorkovič: Rusko tržište širom otvoreno za srpske startapove

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Fondacije Skolkovo Arkadij Dvorkovič
Predsednik Fondacije Skolkovo Arkadij Dvorkovič - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Rusko tržište je širom otvoreno za srpske startapove, kao i saradnju sa IT sektorom Srbije, poručio je danas u izjavi za Tanjug predsednik Fondacije Skolkovo Arkadij Dvorkovič, koji u poseti Srbiji predvodi delegaciju inovativnih kompanija Naučno tehnološkog parka Skolkovo iz Moskve.

Delegacija iz Moskve posetiće u toku dana Naučno - tehnološki park Beograd, gde će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Dvorkovič ističe da srpski IT sektor ima veliki potencijal i da je odlično pozicioniran za proboj na evropsko i globalno tržište.

„Očekujem da ćemo danas proširiti saradnju i zajedno pronaći rešenja koja će biti naročito korisna u procesu digitalizacije srpskog zdravstvenog sistema“, rekao je Dvorkovič.

Dodaje da će se na sastanku sa premijerkom Brnabić razgovarati i o inovacionim rešenjima ruskih inovacionih kompanija u oblasti dijagnostike u zdravstvu, energetskoj efikasnosti, sajber bezbednosti i drugim temama.

„Nadamo se da će najbolje srpske start firme koristiti inovaciona rešenja iz Rusije, a mi ćemo im pomoći da uđu na rusko tržište. Takođe, nadamo se da će srpske institucije i vlada podržati ruske inovacione timove na srpskom tržištu“, kazao je Dvorkovič.

Očekujemo uspešne priče već ove godine, dodao je on.

U delegaciji Skolkova su predstavnici vodećih inovativnih kompanija iz različitih oblasti nauke i privrede.

U moskovskom Inovacionom centru Skolkovo krajem prošle godine održan je četvorodnevni onlajn program u kome su učestvovale srpske startap kompanija, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), kabineta predsednice Vlade Srbije, Nacionalnog tehnološkog parka (NTP) Beograd, NTP Čačak i regionalnih klastera.

U PKS kažu da su prepoznali da tržište Ruske Federacije ima ogroman i nedovoljno iskorišćen potencijal za naše inovativne kompanije, kako iz oblasti IT industrije, tako i drugih grana privrede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala