Đorić za Sputnjik: Zvezda bi i sa drugim timom bila šampion, Dejo neće doći na Milan

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICDijego Falčineli, italijanski fudbaler, u dresu Crvene zvezde
Dijego Falčineli, italijanski fudbaler, u dresu Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Crvena zvezda se vratila s priprema iz Turske bez poraza i primljenog gola, što je trener Dejan Stanković ocenio kao odlično odrađen posao. Naštelovan je šampion Srbije za dvoboj sa Milanom u Ligi Evrope (18. i 25. februar), a prema rečima Milovana Đorića, nekadašnjeg štopera crveno-belih i selektora Jugoslavije, Zvezda je sve podredila tom dvomeču.

Popularni Bata Đora u razgovoru za Sputnjik pričao je o pojačanjima koje je Zvezda dovela u zimskom prelaznom roku, osvrnuo se na cirkus sa strancima koji (još) nije izglasan, a jedna od brojnih tema koja se tiče Zvezde bio je legendarni Dejan Savićević i njegov eventualni dolazak na stadion „Rajko Mitić" za okršaj sa roso-nerima.

Posle Francuza Aksela Bakajoka, otkupljenog ugovora Seku Sanoga, Zvezdin „kapitalac“ bio je Filipo Falko. O svemu tome Đorić ima vrlo jasan stav.

Falko promocija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Zvezda predstavila Falka: Hteo sam desetku, ali je zauzeta, volim da se zabavljam na terenu

„Očigledno da je Zvezda sve podredila utakmici sa Milanom. E sad, ta pojačanja ne znam koliko su zapravo pojačanja kada je u pitanju sedmostruki prvak Evrope. Ne verujem da su oni Milanu mnogo interesantni i važni, s obzirom na to da niko od novajlija nije imao neku važnu ulogu u svojim timovima. Sigurno da su oni velika prednost za Superligu, ali za utakmice sa Milanom ne predstavljaju nikakvo pojačanje. Mada, Zvezda bi i sa drugim timom bila najjača u Superligi i osvojila bi titulu“, istakao je Đorić.

© Foto : TV5.RS/Jutjub/printskrinMilovan Đorić
Đorić za Sputnjik: Zvezda bi i sa drugim timom bila šampion, Dejo neće doći na Milan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Milovan Đorić

Nekadašnji defanzivac Zvezde, koji je u periodu od 1967. do 1973. nosio crveno-beli dres, posle čega je prešao u španski Ovijedo, smatra da je ekipa pod trenerskom palicom Dejana Stankovića odradila odličan posao na pripremama.

„Gledao sam sa Zlatibora utakmice na pripremama. Zvezda je očigledno dobro radila na pripremama. Vidi se to. Forsirali su igrače koji će istrčati na teren protiv Milana, vidi se koji tim će da igra. Zato ponavljam, sve su podredili Milanu koji je veliki favorit u slučaju da ga zanima Liga Evrope. Svi znamo da Englezi igraju drugim timom to takmičenje. Ukoliko Italijani budu igrali s najjačim sastavom, onda Zvezda ima male šanse jer Milan ima veliku prednost. Svesni su toga toga svi u taboru našeg kluba. S druge strane Stanković ima sve informacije o protivniku, tu mu pomaže i kum Siniša Mihajlović. Bio bi pravi podvig ukoliko bi Zvezda izbacila Milan“, jasan je Đorić, koji od 1983. godine nije kročio na stadion „Rajko Mitić“.

„Posvađali smo se kada sam odlazio, naljutio sam se i više ne idem na utakmice kada je Zvezda domaćin. Na gostujuće idem. Inače, u divnim sam odnosima sa ljudima iz kluba, pre svega sa Draganom Džajićem, Terzićem“, objašnjava Đorić.

Prva zvezda crveno-crnih Zlatan Ibrahimović ima 39 godina, ali na terenu deluje ko mladić, što se ogleda u 12 postignutih golova ove sezone u Seriji A na svega 10 utakmica.

Đorić nije želeo previše da komentariše Zlatana, uradio je to vrlo kratko, ali direktno.

„Jedan je Ibrahimović na svetu“.

S obzirom na to da je Dejan Savićević nešto što spaja istoriju Crvene zvezde i Milana, a da se podigla velika prašina oko njegovog dolaska na meč 18. februara, Đorić nije imao ni najmanju dilemu oko toga da li će Genije biti deo spektakla.

„Dejo je specifičan karakter. Nikada ne bi došao posle svega. On je momčina, žao mi je što je došlo do razmene loših i teških reči. Nisam 99, nego sam 100 odsto siguran da neće doći na meč u Beogradu, dok za onaj u Milanu zaista ne znam“.

Za kraj razgovora za Sputnjik Milovan Đorić nije mogao da se ne dotakne gužve koja se napravila oko mogućnosti da igrači iz zemalja članica Evropske unije ne budu tretirani kao stranci u srpskom fudbalu.

„Ne sviđa mi se to uopšte i ne znam ko je tražio. Apsolutno sam protiv toga da stranci budu tretirani kao naši fudbaleri. U vreme kada sam ja bio u Savezu, kada su bili Karadžić i Laković, to je bilo nezamislivo. Smešno. A ovo sada je cirkus. Ugrožavamo našu decu, samo tonemo sve dublje“, bez dlake na jeziku, kao i uvek je Milovan Đorić.

Potpisao je za Milan, pa razočarao Srbiju

► Tuga do neba: Poginuo 19-godišnji srpski fudbaler

► Skandalozno otkriće o poslednjim trenucima života Dijega Maradone

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala