Bivši predsednik se vakcinisao protiv korone još u oktobru prošle godine

© AFP 2023 / ERNESTO BENAVIDESMartin Vizcara
Martin Vizcara - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Skandal trese Peru, gde je jedan lekar otkrio da se tamošnji bivši predsednik države Martin Vizcara vakcinisao protiv virusa korona u oktobru prošle godine.

Reč je o lekaru koji je vodio kliničko ispitivanje kineske vakcine "Sinofarm", a on je o bivšem predsedniku govorio pred peruanskim parlamentom, rekavši da je Vizcara sam tražio da se vakciniše iako je vakcina još bila u fazi ispitivanja.

"Prvog oktobra Vizcara se zanimao za vakcinu. I sutradan je odlučio i tražio da ga vakcinišem", kazao je doktor German Malaga, profesor na Univerzitetu Kajetano Heredia koji je vodio klinička ispitivanja kineske vakcine kod 12.000 Peruanaca.

Malaga je tokom video-konferencijskog svedočenja pred parlamentarnim odborom rekao da bivši predsednik nije bio dobrovoljac u ispitivanju i da je znao da se radi o aktivnoj vakcini, a ne o placebu.

Peru poslednjih dana potresa skandal povezan s vakcinacijom zbog kog su ostavku dale ministarka zdravlja Pilar Mazeti i ministar spoljnih poslova Elizabet Astete, prenosi Indeks.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala