Abazović čestitao dan nezavisnosti tzv. države Kosovo

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović čestito je dan jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i poručio da se, kako je naveo, „raduje saradnji koja će doneti dobrobit građanima dve države“.

Abazović je čestitku uputio v.d. predsednici tzv. Kosova i predsednici parlamenta Vjosi Osmani, odlazećem premijeru Avdulahu Hotiju i diplomatskom predstavništvu Prištine u Podgorici.

Dodao je da se na „Kosovu ovaj praznik dočekuje u teškim uslovima izazvanim pandemijom virusa kovid-19“, i poželeo da se u što skorijem periodu uspešno izbore sa tom pošasti.

Abazović je, kaže, „uveren u to da je pandemija dodatno zbližila i podsetila na suštinske vrednosti koje treba baštiniti“, preneo je Tanjug.

„Ceneći prijateljske i komšijske odnose naše dve države, radujemo se saradnji koja će doneti dobrobit građanima Crne Gore i Republike Kosovo“, naveo je Abazović, saopšteno je iz njegovog kabineta, a preneo je portal RTCG.

Građanima je čestitao uspešno održane vanredne parlamentarne izbore, koji su, kako je naveo, bili „primer demokratije i slobodno izražene volje građana“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala