Žestoka trka za MVP – Jokić sa 596 bodova gleda u leđa dvojici velikih rivala

© Foto : FIBASrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, našao se na trećem mestu po broju glasova američkih novinara u trci za MVP-ija sezone 2020/2021.

Najbolji srpski košarkaš igra sezonu iz snova i mnogim novinarima bio je vodeći kandidat u trci za nagradu najkorisnijeg košarkaša NBA.

ESPN, ugledni američki sportski medij, napravio je anketu u kojoj je 100 novinara dalo svoj sud na pitanje – ko je MVP dosadašnjeg dela prvenstva?

Američki portal pitao je novinare da rangira pet kandidata rekavši im da prvo mesto nosi 10 bodova, drugo sedam, treće pet, tri poena za četvrto mesto i jedan poen za peto.

Tri imena izdvojila su se na početku – Lebron Džejms, Džoel Embid i Nikola Jokić.

Lebron Džejms igra 18. sezonu i sa 36 godina najbolji je košarkaš u ligi. Igrač LA Lejkersa svake godine konkuriše za MVP nagradu, a čini se da je prošle ista mogla da bude u njegovim rukama.

Ipak, mediji su nagradili Janisa Adetokumba i kako Lebron igra još jednu fantastičnu godinu, možda i bolju nego prošlu, kroz medije se dosta gura da ove sezone ne sme biti „pokraden“.

Džejms prvi put od poslednje MVP sezone (2013) šutira više od 40 odsto za tri poena, a pritom petu godinu zaredom ima u proseku 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Na sve to Lejkersi su jedna od najboljih ekipa, te Lebron na svojoj strani ima sve potrebne argumente.

Isti slučaj je i sa Džoelom Embidom. Centar Filadelfije 76ers igra najbolju sezonu u karijeri beleživši skoro 30 poena i 12 skokova, uz 55 odsto šuta iz igre.

Filadelfija je prvoplasirana ekipa Istoka i sa Embidom na terenu ima skor 17/5, dok u utakmicama u kojima nije igrao ekipa je na 1/5.

Dolazimo i do našeg Nikole Jokića koji je jedini košarkaš u ligi koji se nalazi u top 10 u poenima (26,5), skokovima (11,5) i asistencijama (8,67).

Jokić je jedno vreme vodio u uspešnim dodavanjima, što je poslednji put uspelo Viltu Čemberlenu da kao centar predvodi ligu u asistencijama.

Jokić ima fantastične brojke na svojoj strani, bolje od Embida i Džejmsa, ali ekipa mu ne prati skroz partije, te je očekivano što se nalazi malo iza njih po broju poena.

ESPN-ova MVP lista:
  1. Lebron Džejms – 760 poena
  2. Džoel Embid – 665
  3. Nikola Jokić – 596
  4. Kevin Durent – 272
  5. Kavaj Lenard – 153
  6. Janis Adetokumbo – 66
  7. Stef Kari – 36
  8. Pol Džordž – 17
  9. Luka Dončić – 10
  10. Džejson Tejtum – 8

Do kraja takmičarske godine ima još mnogo utakmica i očekujte da se poredak menja u zavisnosti od partija košarkaša, ali i partija njihovih timova.

Jokić i Embid pokušavaju da dođu do prve MVP nagrade, dok je Džejms u pohodu na petu titulu najkorisnijeg NBA košarkaša.

Da li će Jokić biti MVP i ko će do titule na Jadranu?

Ako je Janis bio dvaput MVP, šta je onda Jokić?

Nikola Jokić – 3.006.981!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala