Ana Brnabić: Nešto što je do juče bilo za ponos Srbije danas se zahvaljujući laži kritikuje

Pratite nas
"Danas je udarna vest da su građani dobili poziv na vakcinaciju u Belekspo centru, a da su zatekli zatvorena vrata. Ova neproverena vest išla je čitav dan po medijima. Nešto što je do juče bilo za ponos Srbije, danas zahvaljujući laži počinje da se kritikuje i dovodi u pitanje."

Ovo je na vanrednoj konferenciji za medije izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić, povodom informacije da su pojedini građani jutros zatekli zatvorena vrata ovog punkta a da su, kako tvrde, dobili poziv za vakcinaciju.

Premijerka je istakla da je lažna vest da su građani dobili poziv za vakcinaciju danas u Belekspo centru, a tamo naišli na zatvorena vrata, te da su takve "otvorene laži" o vakcinaciji pokušaj da se ugrozi i diskredituje čitav proces, koji je za primer svetu.

Brnabićeva je istakla da vakcinisanje u Belekspo centru danas nije ni bilo planirano, a da građani, koji su tvrdili da su dobili poziv za danas na tom punktu, imaju poziv, ali za sutra, 17. februar.

"Danas sam osećala potrebu da ukažem na jedan incident koji se nama dešava svaki dan, ali ovo je kap koja je prelila čašu, zbog toga što se radi o otvorenim lažima, ne o lažnoj vesti“, istakla je ona.

Nešto što je za ponos Srbije dovodi se u pitanje

Brnabićeva je kazala da je napadnut proces koji je prvi ikada organizovan u Srbiji, a da služi za primer celom svetu, što se moglo videti po natpisima i reportažama svetskih medija.

"Ne želim da kao premijerka ostanem nema na sve napade i laži koji mogu da ugroze i diskredituju ovaj proces. Danas je udarna vest na N1 da su građani dobili poziv za vakcinaciju u Belekspopo centru gde su zatekli zatvorena vrata. Onda su tu vest svi ostali bliski mediji preneli, a potom i neki drugi, jer je preuzeta od nekih agencija. Neproverena je išla ceo dan, a stigla je i u međunarodne medije, Glas Amerike“, kazala je ona, preneo je Tanjug.

Brnabićeva je ukazala da sada, nešto što je do juče, bilo za ponos Srbije zahvaljujući laži počinje da se kritikuje i dovodi u pitanje.

Kritikovala je, tvrdeći da se ekipa N1 nije slučajno našla ispred Belekspo centra, i uzela svedočenje ljudi da su imali poziv za vakcinaciju, ne proverivši da li su imali termin za današnji dan.

Brnabićeva tvrdi da se radi o smišljenom planu, i da su ovakve informacije puštene bez ikakve provere, iako se, ističe, radi o najproverljivijim stvarima, jer svaki građanin dobija poziv SMS porukom i mejlom u kojima stoji termin sa jasnim datumom i vremenom.

"Dobili smo informaciju da gospođa, koja je dala izjavu, ima zakazanu informaciju sutra u isto vreme, 17. februara u 10.05 časova“, podvukla je ona.

"Ovo je prelazak crvene linije"

Takođe, navodi i da su provereni i drugi koji imaju termin za sutra.

Kako je rekla, to je primer neprofesionalizma.

"Mi u vladi svaki dan to trpimo od jednih istih medija, ali je ova vest prelazak crvene linije i granice pristojnosti, jer je reč o laži oko nečega što je predmet života ljudi, a sve zbog politike. Valjda je strašan proces, jer je Vučić uspeo da nabavi vakcinu, i to što teče fenomenalno, pa ga treba uniziti", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla i da niko nije kontaktirao Kancelariju za IT upravu.

Brnabićeva je navela i da će Srbija uskoro biti šesta ili peta po broju vakcinisanih u svetu.

"Verujem da to neće radovati sve, ali mene, predsednika Srbije, sve u vladi, ljude koji učestvuju u ovom procesu i 99 odsto građana hoće", rekla je Brnabićeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala