San Marino želi rusku vakcinu protiv kovida

© Foto : Aviakompaniя Aerolíneas Argentinas / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Vlasti San Marina nameravaju da koriste rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ za borbu protiv kovida 19, saopštio je za Sputnjik informisani izvor iz parlamenta ove male države.

Odluku o upotrebi preparata „Sputnjik V“ za vakcinaciju stanovništva San Marina trebalo bi uskoro da donese Veliki generalni savet (parlament) zemlje.

Ranije je agencija Ansa pisala da San Marino namerava da kupi „Sputnjik Ve“. Vlada zemlje dala je dozvolu za nabavku, ali je tražila od parlamenta da tu odluku podrži.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora. Efikasnost „Sputnjika Ve“ je iznad 90 odsto, vakcina pruža punu zaštitu od teških slučajeva kovida 19. Dobila je odobrenje za primenu u više od 20 zemalja sveta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala