Ruska vakcina već registrovana u 27 država

© Sputnik / Abzal Kaliyev / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik Ve“
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Ruska vakcina protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju je napravio Institut „Gamaleja“, potvrdila je svoju efikasnost protiv mutacija kovid 19 koja je nastala u Velikoj Britaniji, saopštila je ruska Služba za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“.

U ovom trenutku preparat je registrovan u 27 država, saopštio je predstavnik Ministarstva zdravlja Rusije Filip Romanov. 

„Trenutno primećujemo veliko interesovanje za rusku vakcinu. Što se tiče međunarodne saradnje, sarađujemo, ne samo po pitanju isporuka, već i u delu mogućeg transfera tehnologija kako bi se maksimalno povećala proizvodnja i obuhvatio maksimalan broj vakcinisanih pacijenata, ne samo u našoj zemlji, već i partnera. Danas je efikasnost vakcine visoka. Strahovi po pitanju vakcinacije su iza nas“, rekao je Romanov na konferenciji o strateškoj saradnji „Novi put razvoja: rusko-nemačka saradnja“.

U petak je Ruski fond za direktne investicije saopštio da su Kazahstan, Sent Visent i Grenadini i Crna Gora registrovale rusku vakcinu.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala