„Novak se nekada pretvara, ali nije lažov“ /video/

© AFP 2023 / DAVID GRAYTrener Serene Vilijams Patrik Muratoglu
Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams i teniski analitičar, smatra da Novak Đoković nekada lažira da će odustati od meča, ali i da nije prevarant da bi lagao u vezi povrede.

Prethodnih dana skeptici, među kojima je bio i Novakov protivnik u trećem kolu Tejlor Fric, smatrali su da je Đoković lažirao da ima povredu i da mu nije bilo ništa.

Radi se o nonsensima, Đoković je imao ozbiljnih problema sa trbušnim mišićem, ali je uspeo da se izvuče i pobedi Amerikanca.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Đoković o povredi: 48 sati sam na lekovima

Muratoglu smatra da Đoković nije lažirao povredu, da i te kako ima problema, ali i da zna nekada da se poigra sa glavom protivnika.

„Više se brinem za Novaka nego za Rafu jer mi se čini da Španac bolje kontroliše bol. Rafa ima problema sa leđima, a Novak sa trbušnjacima. Rafa očigledno pokušava da skrati mečeve, bude agresivniji nego obično jer ne želi da trči više nego što treba“, rekao je Muratoglu za „Tennis Majors“.

Muratoglu dodaje da Nadal pokušava da bude u kontroli svakog poena jer kada kontroliše poen, kontroliše i svoje telo, te ne želi da dođe u situaciju da napravi pokret koji bi mu pogoršao povredu.

„Mentalno, izuzetno veliki napor vam je potreban za tenis jer nonstop morate da mislite na kontrolu svojih pokreta i da ne dirate zonu bola. Novak mora da radi isto. Za Đokovića je teže jer se radi o trbušnjacima, a oni se koriste kod svakog udarca“, kaže trener Serene Vilijams.

Francuz je potom pričao o tome kako pojedini teniseri vole da imaju manje povrede jer to skida pritisak sa njih.

„Sa šampionima je drugačije, oni nikada ne izbegavaju pritisak. Šampioni prihvate pritisak, prigrle ga i nauče kako da se nose sa njim. Nekada tokom mečeva, Novak kada je u problemu uzme da se igra sa protivnikom. Radio je to dosta puta u prošlosti, ako gubi ponekad krene da se pretvara da odustaje, da nije tu i onda odjednom 'bum' – krene da igra. To je nešto što radi, ali ne lažira povrede tokom turnira“, jasan je Muratoglu.

​► Novak Đoković – 300!

Medvedev veliku „mrlju“ u karijeri obrisao protiv Krajinovića

Đoković o povredi: 48 sati sam na lekovima

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala