Miša Zverev: Niko nije očekivao povređenog Novaka

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLNekadašnji teniser Miša Zverev
Nekadašnji teniser Miša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Miša Zverev, brat Saše Zvereva i njegov trener, pričao je za Evrosport posle poraza nemačkog tenisera od Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale Australijan opena pobedivši u četiri seta Sašu Zvereva – 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Novak Đoković posle pobede nad Sašom Zverevim u četvrtfinalu Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Đoković briljirao i besneo, pa slomio Zvereva za polufinale Australijan opena!

Miša Zverev, trener Đokovićevog protivnika u četvrtfinalu, posle meča uključio se u program Evrosporta gde je pričao o duelu dvojice tenisera.

„Bio je ovo neverovatan meč, težak fizički i emotivno za sve. Za tenisere na terenu i nas van njega. Težak poraz, osvojio je prvi set, imao prednost brejka u trećem i četvrtom setu... To je Novak, nikad ne odustaje. Uvek pronađe način da se vrati. Može da odigra jedan ili dva loša gema, a onda odjednom ne promašuje narednih 20 minuta. Zato je jedan od najboljih“, rekao je Miša Zverev za Evrosport.

„Saša nije ušao u meč očekujući da je Novak povređen, niko nije. U prvom setu je servirao 199 kilometara na čas, a u četvrtom 207, tako da nismo očekivali ili se nadali da će se povrediti u četvrtom ili petom setu. Znali smo da će biti spreman za ceo meč jer to je Novak – neće izaći na teren ukoliko ne može da se nadmeće“, dodao je.

Zverev je u trećem i četvrtom setu imao prednost brejka, šansu da osvoji set, ali u tim trenucima Đoković je igrao perfektno i na kraju je preokrenuo.

„Kada imate prednost brejka u setu, potrebno je da date dodatnih 10 odsto, dodatnu energiju i govor tela treba da vam bude takav kako biste pokazali protivniku da želite da osvojite set, a onda i meč. Saša je imao prednost brejka, uspeo je da zadrži momentum, ali Novak je promenio način igre, digao energiju i zato ga je teško pobediti“, kaže Miša.

Stariji Zverev na kraju je zaključio rekavši da nema posebno šta da kaže bratu, osim da bude tu za sve što mu treba.

„Nema reči koje bih sada rekao, nekada manje rečeno znači više. Potrebno je vreme, prostor i da budete uz njega. Ako mu treba nešto tu ste za njega, a u suprotnom ga pustite. Nekada posle teških poraza ne postoji mnogo šta biste mogli da kažete“ zaključio je Miša Zverev.

Za Zvereva je završeno takmičenje u Australiji, dok Novaka u polufinalu očekuje meč protiv Rusa Aslana Karaceva.

Đoković briljirao i besneo, pa slomio Zvereva za polufinale Australijan opena!

Novak govorio o „magičnim rukama“ koje su mu pomogle

Rus nastavio da šokira svet, sada čeka Đokovića!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala