Kod Tipsarevića trenira čovek koji mu je završio karijeru /video/

© AP Photo / Ben CurtisJanko Tipsarević, bivši srpski teniser
Janko Tipsarević, bivši srpski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Na teniskoj akademiji proslavljenog srpskog igrača Janka Tipsarevića trenira jedan ne preterano poznati japanski teniser Juiči Sugita, čovek protiv kojeg je Janko odigrao poslednji meč u karijeri.

Na Instagram profilu Teniske akademije Tipsarević nedavno je osvanuo video-snimak, na kojem se vidi kako Sugita trenira, odnosno vežba forhend paralele.

Tridesetdvogodišnji Japanac je trenutno 104. teniser sveta, a novu godinu nije dobro započeo pošto je poražen u šesnaestini finala „Mari River Opena“ i prvom kolu Australijan opena.

Po završetku svog učešća na prvom Grend slemu sezone, Sugita se zaputio na Tenisku akademiju čoveka kojem je, uslovno rečeno, završio karijeru.

Tog 18. oktobra 2019. godine Sugita i Tipsarević su se sastali u četvrtfinalu turnira u Stokholmu, a na kraju je, posle tri časa i 12 minuta velike borbe, pobedu odneo Japanac.

Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Spektakl u Melburnu – Kirjos divljao, Tim od 0-2 do 3-2! /video/

Taj meč bio je izuzetno zanimljiv, kao i praktično svaki Jankov, a sada već bivši srpski teniser je poslednji put pokazao svoj borilački karakter spasavši devet meč lopti, pre nego što je ostao bez snage kod desete.

Janko je do kraja karijere uspeo da odigra još tri dubl meča, u kojima je upisao jednu pobedu, i to na Dejvis kupu za reprezentaciju Srbije.

Što se tiče trenerske karijere Janka Tipsarevića, on je nedavno raskinuo saradnju sa Filipom Krajinovićem, a da li će postati zvanični prvi trener Juičija Sugite ostaje da vidimo.

Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

Krajinović se „vratio iz mrtvih“, a onda je usledio debakl u petom setu protiv Rusa

Čuveni doktor o Đokovićevoj povredi: Novaku je potrebno čudo!

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala