Čudesni Mbape het-trikom nokautirao Barselonu!

© AFP 2023 / LLUIS GENEFudbaler PSŽ Kilijan Mbape
Fudbaler PSŽ Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na gostovanju Barselonu 4:1, dok je Liverpul bio bolji od Lajpciga 2:0 u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

PSŽ je do pobede predvodio sjajni Kilijan Mbape sa tri gola, dok je „redse“ do trijumfa pogurao dvojac – Mohamed Salah i Sadio Mane.

Revanš mečevi igraju se 10. marta, a mi ćemo prvo opisati duel na Kamp Nou, a potom ćemo se dotaći meča na „Puškaš areni“ u Budimpešti.

Utakmica između španskog i francuskog kluba otvorena je šansom za Kilijana Mbapea koji je umalo iskoristio grešku golmana Ter Štegena.

Do četrnaestog minuta čekalo se uzbuđenje. Tada je Grizman šutirao u padu, ali bio je u teškoj poziciji i nije mogao bolje, te je ostalo 0:0.

Pet minuta kasnije napadač PSŽ-a Mauro Ikardi imao je veliku šansu. Loše je šutirao, lopta je ipak prošla pored golmana Barse, ali je odbrana katalonskog kluba otklonila opasnost.

Ubrzo smo videli i prvi gol na meču. U spornoj situaciji Frenki de Jong je sapleten u kaznenom prostoru kluba iz Pariza i arbitar je pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Lionel Mesi i snažnim udarcem pogodio je za 1:0.

Malo posle toga Dembele je imao šansu da duplira prednost, ali je slabo šutirao. Usledila je kazna za promašaj.

Marko Verati sjajno je dodao loptu do Mbapea, ovaj se još bolje snašao u kaznenom i zakucao loptu pod prečku – 1:1.

Do kraja poluvremena gledali smo atomski fudbal. Šanse su se ređale, uglavnom pred golom Barselone, ali rezultat se nije menjao i na poluvremenu je bilo 1:1.

Momentum s kraja prvog poluvremena, Pari Sen Žermen preneo je u nastavak meča. U 50. minutu Mojze Ken imao je sjajnu šansu, pre toga zapretio je i Kilijan Mbape, te je bilo pitanje kada će pasti novi gol.

To se dogodilo u 65. minutu. Florenci je prošao po desnom boku, dodao je u sredinu gde je bio Mbape kojem nije bilo teško da pogodi za 1:2.

Barsa je teško disala, a na kolena je pala u 70. minutu kada je Paredes asistirao Kenu, a ovaj pogodio za 1:3. Sjajan centaršut i potom odličan udarac glavom napadača PSŽ-a.

Do kraja utakmica videli smo još jedan gol u mreži Barselone koja je u drugom poluvremenu izgledala potpuno slomljeno.

Gosti su izveli savršenu kontru u kojoj je glavnu ulogu imao Julijan Draksler. Nemački fudbaler u odlučujućem trenutku dodao je loptu do Mbapea, koji je rutinski u dalji ugao pogodio za 1:4 i time došao do het-trika.

Pari Sen Žermen napravio je veliki korak ka četvrtfinalu, dok su Lionel Mesi i Barselona veoma blizu eliminacije.

Lajpcig – Liverpul

Ekipa Lajpciga znatno je bolje otvorila utakmicu i već u šestom minutu imala je veliku šansu. Reprezentativac Španije Dani Olmo šutirao je glavom i pogodio desnu stativu, te je Liverpul imao dosta sreće.

„Redsi“ su imali više loptu u nogama i u 15. minutu Mo Salah je ozbiljno zapretio. Izašao je jedan na jedan, a Gulaši je sjajnom intervencijom sprečio vođstvo engleskog velikana.

Devet minuta kasnije Sadio Mane je propustio veliku šansu, a u 32. je Endi Robertson pokušao da na lukav način savlada čuvara mreže Lajpciga. Mreže su mirovale.

U 38. minutu ekipa Jirgena Klopa uspela je da postigne gol, ali je posle VAR isti poništen jer je Maneu pre centaršuta lopta otišla u gol-aut, pa je samim tim i pogodak Firmina bio neregularan.

Do kraja se rezultat nije menjao i na petnaestominutnu pauzu otišlo se bez golova.

Na startu drugog poluvremena Kristofer Nkunku imao je odličnu šansu, ali je Alison zaustavio njegov udarac. Ubrzo je stigla kazna u vidu gola.

Sabicer je loše dodao loptu do Klostermana, Salah je to iskoristio i pogodio za 0:1.

Pet minuta kasnije gosti iz Liverpula rešili su pitanje pobednika. Ovoga puta veliku grešku napravio je Dajot Upamekano, inače od leta novi igrač Bajerna, Mane je izašao sam ispred golmana i neometan poslao loptu u bliži ugao.

Do kraja utakmice nismo videli mnogo uzbuđenja i ostalo je 0:2. Liverpul je jednom nogom među osam najboljih, dok je Lajpcigu, baš kao i Barseloni, potrebno čudo u revanšu 10. marta.

Kon: Ne možemo da dozvolimo navijače na tribinama

Zvezda bez hemije za Milan

Čuveni hrvatski trener primio rusku vakcinu u Srbiji: „Počinjem da ličim na Putina“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala