Skupljaju pare da ravnozemljaša pošalju u svemir

CC0 / / Ravna Zemlja
Ravna Zemlja - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Tridesetsedmogodišnji Škot pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava kako bi srećni dobitnik iz redova ravnozemljaša mogao da otputuje u svemir.

Ravnozemljaši su ljudi koji veruju da je Zemlja ravna ploča uprkos tome što dokazi pokazuju suprotno, a kako bi se jedan istaknuti zagovornik ove teorije razuverio, pokrenuta je kampanja za prikupljanje novca potrebnog kako bi on otputovao u svemir.

Mark Gauld iz Baksburna u Škotskoj je pokrenuo GoFundMe kampanju s ciljem slanja ravnozemljaša u svemir kako bi se uverio da je Zemlja okrugla, a ne ravna ploča, pišu Nezavisne.

„Ova kampanja je pokrenuta kako bi se dokazalo ravnozemljašima jednom za sva vremena da je Zemlja okrugla. Trenutno je potrebno 250.000 dolara kako bi se kupilo mesto na letu ’Virdžin galaktika‘ koji vodi u orbitu. Ako ravnozemljaši zaista žele da dokažu da je Zemlja ravna, očekujem da upravo oni daju najviše donacija“ navodi se u opisu kampanje.

Prikupljanje novca ne ide baš najbolje, ali je Gauld kazao da će, nakon što sredstva budu skupljena, biti obavljen proces apliciranja za poznate ravnozemljaše kako bi jedan „srećnik otputovao u svemir i razočarao ostale ravnozemljaše“.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala