Nema kraja pehovima Zvezde: Talentovani defanzivac dva meseca van terena

© Foto : Foto: FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde pred početak priprema za prolećni deo sezone 2020/21
Fudbaleri Crvene zvezde pred početak priprema za prolećni deo sezone 2020/21 - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Crvena zvezda će u narednom periodu, i to dužem, biti lišena usluga Strahinje Erakovića. Talentovani defanzivac i dete crveno-belih zadobio je povredu u duelu sa Radničkim iz Niša u gostima, i prema prognozama srpskog šampiona biće van stroja bar dva meseca.

Utakmica 21. kola Superlige koja je odigrana po veoma lošh uslovima, gotovo zaleđen teren zbog temperature koja je bila u minusu, uticali su na to da Strahinja Eraković doživi težu povredu.

​U jednom od brojnih duela, Eraković se u 77. minutu okliznuo i morao je pre vremena da napusti teren, kada ga je zamenio Gobeljić. Detaljni lekarski pregledi utvrdili su da je talentovani štoper polomio petu metatarzalnu kost i da ga čeka operacija i duži vremenski period van terena

U najboljem slučaju on bio mogao da se vrati sredinom aprila, ali kod takvih povreda je nezahvalno prognozirati kako će teći oporavak.

Vujadin Savić sa dresom Olimpije - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Bivši komandant Zvezdine odbrane se skrasio u komšiluku kod drugog Srbina /foto/

Eraković je ove sezone bio jedan od standardnijih igrača u timu Dejana Stankovića i pokazao je sposobnost da pokrije gotovo sve pozicije u odbrani. 

Podsetimo, pre Erakovića Zvezda je ostala i bez Veljka Nikolića. Prve prognoze su bile da je povreda teže prirode i da je veliko pitanje kada će na teren, ali se na Dan državnosti Srbije pojavio snimak kako vezista već lagano trči, pa postoji mogućnost da bude spreman već za revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope sa Milanom.

► „Bata Stane, poginuću – to je utakmica života“ /video/

Uzbuna u Milanu pred utakmicu sa Zvezdom

► Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala