Našao se s Novakom oči u oči i smeškao – dok nije napisao novu „otrovnu“ kolumnu

© REUTERS / JAIMI JOYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Sem Grot, nekadašnji australijski teniser i sadašnji komentator i kolumnista, pokušao je da odbrani ponašanje svog zemljaka Nika Kirjosa i da postavi „paralele“ između njega i Novaka Đokovića.

Grot se nedavno zamalo našao oči u oči sa Đokovićem, tokom ATP kupa kada se imao ulogu konferansijea tokom meča Srbije i Kanade.

​On je bio jedan od najvećih Đokovićevih kritičara pošto je srpski teniser pokušao da se izbori za bolje uslove tenisera u karantinu uoči Australijan opena.

„Da li je on realan? To je sebičan politički potez kojim je pokušao da podigne svoju popularnost“, napisao je Grot u svojoj kolumni za „Herald San“.

Nova kolumna – novi pokušaj napada na Đokovića, a sve posle medijskog sukoba Novaka i Kirjosa, razmene komentara i odluke srpskog tenisera da stavi tačku na celu priču.

„Obojica vole da polarizuju javnost i da dobijaju kritike za sve što rade. Kirjos zna da se ne sviđa svima, dok Novak pokušava da oda utisak da mu nije bitno, ali nisam siguran da je to tačno“, naveo je Grot.

​Jednu istinu je rekao – Novak nikada nije imao podršku kao njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer.

„Svakoj eri je potreban loš momak. I Novak je postao to“, napisao je Grot.

On je potom ponovo vraćao priču na Adrija tur, „antivakserske stavove“, „pokušaj puča u ATP Savetu igrača, pismu o karantinu i konstatovao da se „Novaku sve to obilo o glavu“.

Grot je pisao i o povredi Đokovića tokom Australijan opena, ali nije pokušao da objasni stvari, već je pokušao da opravda priču o tome da „Novak folira povrede“.

„Đoković ima reputaciju da je dečak koji je dozivao vuka. On nije bez krivice zbog svega što mu se dešava. Možda je bolje da ćutite, kad on govori uvek deluje da je u manjini i žalim ga zbog toga. Mislim da on želi da se dopadne svima, ali Rodžeru i Rafi je bio potreban negativac i dobili su Novaka“, istakao je Grot.

I ništa od toga nije rekao Novaku u lice... Niti pokušao da objasni o čemu se zapravo radi... A Novak nastavlja da „melje“ i za manje od mesec dana biće igrač sa najvećim brojem nedelja na vrhu ATP liste.

Kada se to bude dogodilo sve priče će pasti u vodu i svi će morati da kažu – da, Novak je najbolji svih vremena, te da se ponadaju da će ih posle takvog priznanja Đoković udostojiti pogleda.

► Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

► Ruski teniseri su ispisali nove stranice istorije tenisa

► Medvedev odbio da učestvuje u hajci na Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala