Kanadski mediji: „Sputnjik Ve“ - velika diplomatska i naučna pobeda Rusije

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Komentatorka „Radija Kanada“ Tamara Alteresko nazvala je interesovanje za vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) velikom naučnom i diplomatskom pobedom Rusije.

Novinarka je podsetila da je, kada je prošlog leta Rusija objavila da je napravila prvu u svetu vakcinu protiv virusa korona, preparat dočekan „na nož“. Ruske naučnike su na Zapadu pokušali da uhvate da krše standarde i praksu koja je ustanovila međunarodna naučna zajednica.

„Sputnjik Ve“ (Sputnik V)  je uskoro inicirao trku vakcinama koju Rusija, kako je tvrdila, pobedila“, navodi se u članku.

Ipak, za pola godine „veliki ulog Kremlja“ se isplatio, kako sa naučne, tako i sa komercijalne i diplomatske tačke gledišta. „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) traže, ne samo saveznici Rusije, već i Evropa, gde već predlažu da ga proizvode, konstatovala je novinarka.

„Kremlj ima mnogo problema u mnogo oblasti, ali ovo jr čista i beskompromisna pobeda koju on može da iskoristi“, smatra politikolog, ekspert za politiku u oblasti zdravlja sa Univerziteta u Ričmondu Džudit Tvig.

Podsetimo, naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

© SputnikTreća faza ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“
Kanadski mediji: „Sputnjik Ve“ - velika diplomatska i naučna pobeda Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Treća faza ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala