Eksplozija automobila u Donjecku, povređen komandant bataljona Narodne milicije

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaObmen voennoplennыmi meždu DNR, LNR i Ukrainoй v Doneckoй oblasti
Obmen voennoplennыmi meždu DNR, LNR i Ukrainoй v Doneckoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Komandant jednog od bataljona Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike zadobio je više rana od gelera nakon što je aktivirana eksplozivna naprava u automobilu, saopštio je portparol Narodne milicije za Sputnjik.
„Oko 8 časova (6 časova po srednjoevropskom vremenu), nakon aktiviranja eksplozivne naprave u automobilu, kao rezultat terorističkog čina, komandant prvog bataljona treće brigade Narodne milicije DNR zadobio je višestruke rane na donjim ekstremitetima“, rekao je portparol.

Ranije je objavljeno da je izvršen pokušaj ubistva komandanta jedne od jedinica Narodne milicije u Gorlovki. U njegovom automobilu eksplodirala je eksplozivna naprava, a ranjeni su komandant i njegova ćerka.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima u kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala