DNR: Teroristički napadi Kijeva pogoršavaju situaciju u Donbasu

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaOstaci municije kojom su ukrajinske snage gađale teritoriju Gorlovke u Donjeckoj oblasti
Ostaci municije kojom su ukrajinske snage gađale teritoriju Gorlovke u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Teroristički napadi Kijeva na stanovnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike pogoršavaju proces mirnog rešavanja sukoba u Donbasu i situaciju na kontakt liniji, izjavio je šef predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre Ruslan Jakubov.
„Upotreba taktike terorističkih napada na republiku koju koristi Kijev značajno pogoršava proces rešavanja situacije na kontakt liniji. Takve metode mogu dovesti do negativnih procesa na kontakt liniji“, rekao je Jakubov.

Ranije je Narodna milicija DNR saopštila da je na komandanta jedne brigade milicije u Gorlovki izvršen pokušaj ubistva. U njegovom automobilu aktivirana je eksplozivna naprava i on je zadobio više rana na nogama. Ministarstvo državne bezbednosti DNR saopštilo je da ovaj incident smatra terorističkim napadom.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala