Čestitka Lukašenka: Mi i Srbi nismo bili neprijatelji, nismo pljačkali tuđu zemlju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

"Pre više od dva veka, Vaši preci su se oslobodili viševekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu", istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

On je naglasio i da su Minsk i Beograd tesno povezani sudbinom svojih naroda i da Belorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.

"Uveren sam da promenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa belorusko-srpske saradnje doprineće daljem jačanju potencijala obe zemlje", navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala