Bugarskog političara naljutila makedonska zahvalnost Vučiću na vakcinama

Pratite nas
Članak u makedonskom listu „Slobodna štampa“, povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, služi kao „klasičan primer srpskog uticaja i propagande“ u Skoplju, rekao je Angel Džambazki, bugarski evropski poslanik i zamenik predsednika parlamentarne stranke VMRO BND.

Prema rečima Džambazkog, u članku je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen „kao veliki oslobodilac makedonskog naroda“.

 „Mislite da je kult ličnosti na ovim geografskim širinama nestao. Varate se. U Severnoj Makedoniji nije, u njoj Vučića karakterišu kao 'vođu iz Beograda'. Dok su Bugarska, Grčka i Evropska unija 'loše' u ovoj slici, koju je autor članka opisao sa neverovatnom patetikom“, napisao je političar na svojoj Fejsbuk stranici.

U makedonskom članku koji je izazvao nezadovoljstvo u Bugarskoj navodi se se da „kakav god da je Vučić, on se na dan Svetog Trifuna pojavio na graničnom prelazu Tabanovci i doneo Makedoncima prve vakcine. Ni Evropska unija, ni Bugari, ni Grci niti bilo ko drugi“.

„Gde su vakcine, koje je 'brat Bojko' obećao makedonskoj braći“, pita autor makedonskog članka i navodi, da je 'vođa iz Beograda' održao Bugarskoj lekciju o tome, da im predstoji još mnogo rada u diplomatiji i geostrategiji.

Podsetimo, krajem decembra je objavljeno da je Sofija obećala da će Severnu Makedoniju snabdeti vakcinama, kada Bugarska dobije dovoljan broj doza, ali to se nije dogodilo.

Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala