Zvezda će imati 5.000 navijača protiv Milana?

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde će u utakmici sezone, na startu nokaut faze Lige Evrope protiv italijanskog Milana, vrlo je izvesno, imati podršku navijača, saznaje Sputnjik sport.

Klub iz Ljutice Bogdana je u nedelju uputio javno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom je upućen apel za pomoć u dobijanju dozvole da na stadionu „Rajko Mitić“ 18. februara bude publike, iako je to zabranjeno važećim propisima o prevenciji širenja virusa korona u Republici Srbiji.

Prema našim saznanjima razmatra se da bude 5.000 ljudi na tribinama, navodno bi Zvezda trebalo da dobije zeleno svetlo, i to bi već u ponedeljak moglo da bude objavljeno. Izvesno je da zahtev od 15.000 neće biti prihvaćen...

Nezvanično, taj broj navijača trebalo bi da bude podeljen po stranama tribina stadiona, kako bi se pokušao sprovesti propis o fizičkoj distanci tokom javnih okupljanja, uz nošenje zaštitnih maski.

To u prethodnom periodu nije bilo dozvoljeno, a mere su pooštrene nakon večitog fudbalskog derbija iz prošle sezone Superlige Srbije i finala Kupa Srbije odigranog u Nišu, događaja koji su u delu javnosti i članova Kriznog štaba okarakterisani kao ugrožavajući po javno zdravlje.

„Sigurno nam je potrebno sportskih aktivnosti. I ja spadam u one koji su se nekada bavili sportom, i podržavao sam ga i sada ga podržavam. I treba da se obezbede uslovi. Ali sada bi dopuštanje takve utamice sa 15.000, 20.000 gledalaca, iako je ovo važna utakmica ne samo za Crvenu zvezdu, već i za državu, bio veoma veliki rizik, koji bi mogao, ipak, da proizvede neki novi talas”, rekao je nedavno Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za Javni servis Srbije.

On je, zatim, i najavio da postoji jedan uslov pod kojim bi bilo dozvoljeno prisustvo navijača.

„Ako bi se obezbedilo da se drži distanca onda bi to bilo prihvatljivo, međutim, ja nisam siguran da bi to moglo da se obezbedi u potpunosti i zato je to veliki rizik”, istakao je Tiodorović.

Zvezda je, u apelu Vučiću, zatražila 15.000 dozvoljenih mesta na stadionu, ali, prema našim saznanjima, taj broj trebalo bi da bude trostruko manji, kako bi uslov o kojem je, ispred Kriznog štaba, govorio Tiodorović, bio ispunjen.

Utakmica između Crvene zvezde i Milana počinje u četvrtak, od 18.00.

► Specija dala recept Zvezdi kako da nokautira Milan bez šuta u okvir gola

► Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

► Zvezda pisala Vučiću: Pomozite nam, hoćemo 15.000 navijača

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala