Specija dala recept Zvezdi kako da nokautira Milan bez šuta u okvir gola

© AP Photo / Luca BrunoIgrok FK Milan Ismaэlь Bennaser vo vremя matča s FK "Юventus"
Igrok FK Milan Ismaэlь Bennaser vo vremя matča s FK Юventus - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Veliko iznenađene u 22. kolu Serije A priredila je Specija koja je u duelu sa favorizovanim Milanom neočekivano osvojila sva tri boda. Domaćin je slavio nad liderom italijanskog šampiona bez primljenog gola - 2:0, pokazvši Crvenoj zvezdi, koja za četiri dana istrčava na megdan roso-nerima, da Ibra i drugovi nisu nepobedivi.

Specija, do tog trenutka 16-plasirani tim na tabeli, je u poslednjoj utakmici subotnje večeri istrčala na terenu u formaciji 4-3-3 protiv najjačeg sastava Milana.

Donaruma je bio među stativama, Kjer i Romanjoli u srcu odbrane, Ernandez na levom beku, a Dalo desno. Ispred njih dejstvovali su Benaser i Kesi, dok su Salemakers, Leao i Čalhanoglu bili iza najisturenijeg Ibrahimovića. 

​S druge strane, Saponara, Riči, Agudelo i družina nisu se uplašili roso-nera, već su strpljivom i organizovanom igrom uspeli da „ukrote“ veliki Milan.

U prvom poluvremenu tim Stefana Piolija imao je blagu terensku inicijativu što se ogledalo u posedu lopte 52-48 odsto, ali bez šuta u okvir gola Specije!

Očigledno da su igrači domaćeg tima shvatili da nema potrebe da previše respektuju Ibrahimovića i ostale zvezde, pa su krenuli u napad po sva tri boda. Takav pristup im se isplatio već u 56. minutu kada je Mađore pogodio mrežu Donarume.

Svega 11 minuta kasnije isto je učinio i Bastoni na asistenciju Esteveza. Pokušao je Pioli da promeša karte, iskoristio je svih pet izmena, uveo je i Marija Mandžukića, ali ništa nije pomoglo protiv žilave i motivisane Specije, koja je na kraju imala čak 15 šuteva, od čega pet u okvir Donaruminog gola, dok Milan za 90 minuta nije uputio šut u okvir rivala.

Takav razvoj situacije i poraz roso-nera svega pet dana pred prvi meč nokaut faze Lige Evrope sa Crvenom zvezdom u Beogradu, jasan je znak za trostrukog uzastopnog šampiona Srbije da Milan i te kako ima slabih tačaka i moguće ga je baciti na kolena.

Zvezda pisala Vučiću: Pomozite nam, hoćemo 15.000 navijača

► Zvezda „preživela“ Niš, na redu je evropski gigant /video/

► „Stara dama“ i „Boginja“ – radost za fudbal na „Čizmi“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala