Rakić pozvao građane da iskoriste svoje pravo i podrže Srpsku listu

© Tanjug / ZORAN MIRKOVICGlasanje u Kosovskoj Mitrovici
Glasanje u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je sve građane koji imaju pravo glasa na vanrednim izborima na Kosovu i Metohiji da u što većem broju danas izađu na glasanje i podrže Srpsku listu.

„Danas je i drugačije vreme nego što smo navikli, sneg pada, ali nije nam teško da dođemo danas na glasanje i da svoj glas damo svojim kandidatima. Pozivam sve građane da u što većem broju izađu u toku dana, iskoriste biračko pravo i podrže svoje kandidate“, rekao je Rakić novinarima nakon glasanja.

On je, sa potpredsednikom Srpske liste Igorom Simiće, glasao u Srednjoj tehničkoj školi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na tom, kao i na ostalim biračkim mestima, važe epidemiološke mere – članovi biračkih odbora su sa maskama, kao i svi koji dolaze na glasanje, a na svakom biračkom mestu je i po nekoliko sredstava za dezinfekciju ruku.

Rakić je izrazio i zadovoljstvo što su sva biračka mesta otvorena na vreme, jutros u sedam sati, i što glasanje teče bez problema.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Priština krši prava Srba, jer onima koji imaju Unmikovu ličnu kartu nije dozvoljeno da glasaju, Rakić nije želeo da odgovorom krši izbornu tišinu, koja traje do zatvaranja birališta, budući da su kazne za to rigorozne.

„Danas je izborni dan, ne bismo da kršimo izboru tišinu, jer bi neko pogrešno shvatio odgovor. O tome ću večeras, kada se birališta zatvore“, rekao je Rakić, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala