Kineska ambasada: SAD ne bi smele da upiru prstom u Kinu

CC0 / / Kineska zastava gledano kroz žicu
Kineska zastava gledano kroz žicu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Nakon što je Bela kuća pozvala Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja epidemije virusa korona, kineska ambasada u Vašingtonu saopštila je da SAD ne bi smele da `upiru prstom` u Kinu i druge države koje su podržale Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) tokom pandemije.

SAD su nanele štetu multilateralnoj saradnji i SZO poslednjih godina i ne bi smele da `upiru prstom` u Kinu i druge zemlje koje su SZO podržale tokom pandemije kovida 19“, navela je ambasada, prenosi Rojters.

Portparol kineske ambasade je, reagujući na izjavu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džeka Salivena, rekao da je Kina pozdravila odluku Vašingtona da se ponovo uključi u SZO, ali da bi trebalo da se drži "najviših standarda" umesto da ukazuje na druge zemlje.

Bela kuća pozvala je u subotu Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja epidemije virusa korona i navela da je „duboko zabrinuta“ zbog načina na koji su prezentovani prvi nalazi Svetske zdravstvene organizacije o poreklu kovida 19, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala