Golman Mančester sitija nije mogao kao Dmitrović /video/

© AFP 2023 / JON SUPERGolman Mančester sitija Ederson
Golman Mančester sitija Ederson - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Ederson, golman Mančester sitija, želeo je da oseti kako je to šutnuti penal u toku regularnog dela meča, nešto što je srpski golman Marko Dmitrović osetio pre nekoliko nedelja.

Mančester siti, prvoplasirana ekipa Premijer lige, muku muči sa šutiranjem penala ove sezone, te je i Ederson ušao u uži izbor za udarac sa bele tačke.

Pep Gvardiola pre nekoliko dana rekao je da će razmisliti ko će sledeći šutirati penal, dodavši da je i prvi čuvar mreže u toj konkurenciji.

Već ovog vikenda fudbaleri Sitija dobili su novu šansu i u jednom trenutku navijači kraj malih ekrana pomislili su da će Ederson uputiti udarac, pošto je došao do protivničke polovine.

Golman Sitija sigurno je želeo da izvede penal, ali mu nije dozvoljeno, te je iskoristio šansu da posavetuje Rodrija koji je preuzeo odgovornost.

„Golmani se poznaju i Ederson mi je rekao neke fore u vezi Lorisa, gde bi trebalo da šutiram... Ali, nisam ga slušao. Bolje je fokusirati se na mesto na koje si siguran, a ja sam bio pun samopouzdanja i znao sam gde ću uputiti udarac“, rekao je Rodri koji je jedva savladao Lorisa.

Golman Totenhema imao je loptu na ruci, zakačio ju je, a ona je na njegovu nesreću, a na sreću igrača Sitija, otišla u mrežu.

Pep Gvardiola ponovo nije bio najsrećniji izvedenim udarcem.

„Ako Ederson može da pošalje perfektan pas preko celog terena (asistirao Gundoganu kod gola), onda može i da šutne penal. Njegov kvalitet udarca je dobar. Poznajem ga, a penali su malo drugačiji. Moram da razmislim, srećan sam zbog Rodrija, ali penal nije dobro izveden“, rekao je Gvardiola.

Golman Mančester sitija poslao je neverovatnu loptu prema Gundoganu koji je na tu asistenciju postigao gol, čime je Ederson ponovo pokazao kakvu nogu ima, a nemački fudbaler umeće.

Naredni penal najverovatnije ponovo će izvesti Rodri, pošto je nepisano pravilo da igrač šutira dok ne promaši, ali kako nije bio mnogo ubedljiv protiv Totenhema, možda ćemo uskoro videti Rodrija u ulozi Marka Dmitrovića.

Podsećamo, Eibar, za koji nastupa Dmitrović, takođe je imao probleme sa penalima, te je srpski golman pristupio jednom i pogodio.

Dmitrović za Sputnjik o svom golu iz penala: Sudija se iznenadio, nisam hteo da uvredim Oblaka

Dmitrović u odabranom društvu: „Tek će šutirati penale“

Srpska „jedinica“ o kojoj priča svet – Dmitrović dao gol Atletiko Madridu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala