Dodik čestitao Trampu

© Tanjug / RADE PRELICMilorad Dodik na svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji
Milorad Dodik na svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je danas bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu nakon odluke Senata da ga oslobodi optužbi za navodno podsticanje pobune 6. januara kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa.

Dodik je ocenio da je ova odluka Senata „veoma važna“ i da je njome okončan pokušaj političke osvete Trampu, koji je bio „suvereni lider SAD i veliki patriota koji je voleo svoju zemlju“, preneli su banjalučki mediji, prenosi Tanjug.

„Tramp će ostati zabeležen kao patriotski orijentisan predsednik Amerike, koji je poštovao svoju zemlju i vladavinu prava, ali i suverenost drugih zemalja, ne mešajući se u njihove unutrašnje stvari. Oni koji su pokušavali da napadaju i ugrožavaju Trampa, ugrožavali su i te temeljne ljudske vrednosti za koje se on istinski borio“, naglasio je Dodik.

Senat SAD je izglasao da Tramp nije kriv za podsticanje pobune 6. januara, a za njegovo oslobađanje glasala su 43 senatora, dok je 57 glasalo da on bude proglašen krivim.

Demokratama je za opoziv trebalo 67 od 100 senatora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala