Prva partija „Sputnjika Ve“ stigla u Karakas /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Pratite nas
Prva partija ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) stigla je u Venecuelu.
„Želim da se zahvalim predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskoj vladi za dopremanje vakcine ‘Sputnjik ve’ protiv virusa korona“, rekla je potpredsednica venecuelanske vlade Delsi Rodriges.

Podsetimo, Rodriges je u decembru saopštila da je sa ruskom stranom potpisan sporazum o isporukama 10 miliona doza vakcina  „Sputnjik Ve“.

Pre toga je bilo saopšteno da je Karakas dobio 2.000 doza ruske vakcine za učešće u trećoj fazi kliničkih testiranja koja su pokazala njenu maksimalnu efikasnost.

„Mi smo testirali rusku vakcinu. Ona je pokazala efikasnost od 100 odsto“, rekao je početkom februara predsednik republike Nikolas Maduro.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Ugledni naučni časopisu „Lanset“ saopštio je da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) sigurna i efikasna vakcina koja pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti kovid 19. Nakon višemesečnih istraživanja ruskih imunologa u kojima je učestvovalo 19.866 dobrovoljaca završena je treća faza kliničkih ispitivanja koja je potvrdila efikasnost vakcine od 91,6 odsto. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala