Nadal o Đokoviću: Čudno... /video/

© AP Photo / Andy BrownbillŠpanski teniser Rafael Nadal posle pobede u trećem kolu Australijan opena
Španski teniser Rafael Nadal posle pobede u trećem kolu Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je povredu i veliki povratak Novaka Đokovića u trećem kolu Australijan opena.

Nadal je u subotu savladao Britanca Kemrona Norija, a dan ranije je plasman u osminu finala pobedom nad Amerikancem Tejlorom Fricom obezbedio srpski teniser.

Meč Đokovića i Frica obeležila je povreda najboljeg tenisera sveta, koji je umalo „prokockao“ vođstvo od 2-0 u setovima zbog navodnog pucanja mišića.

Srbin je uspeo da koliko-toliko zaleči rane i da u petom setu „doda gas“ i pobedi Frica, te zakaže duel sa Milošem Raonićem u osmini finala (nedelja, ne pre 10.30 ujutru).

„Ne volim puno da komentarišem druge mečeve. Naravno, to je bila dosta čudna situacija. Ali ne mogu da imam neko mišljenje jer ne znam kako se on osećao“, rekao je Nadal.

Novak se gotovo dva cela seta značajno otežano kretao, a posle pobede je rekao da nije siguran da li će moći da nastavi turnir.

Đoković i Fric - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

„Ne znam kako se on osećao jer je dva seta izgledalo kao da će da preda, a onda je u petom uglavnom igrao skroz normalno“, dodao je Rafa.

Španac je Novaku čestitao na pobedi.

„Ne znam... veoma čudan osećaj za mene, kao gledaoca. Ali, to je sve. Pronašao je način da pobedi i na tome mu čestitam“.

I Nadal već neko vreme muči povreda leđa, zbog koje je propustio ATP kup i doveo svoje učešće na Australijan openu pod znak pitanja.

„Leđa nisu bila bolje, sve do danas. Danas je bilo bolje, tako da je ovo prvi dan poboljšanja i to je za mene najbitnija stvar. Bitnija nego bilo šta drugo“, otkrio je „Bik sa Majorke“.

Rafa u petak nije trenirao kako bi pokušao da se što bolje oporavi.

„Nisam servirao loše, ali mogu i bolje. Tome se nadam. Ovo je bila bitna pobeda za mene jer su mi leđa bolje po prvi put. To je najbitniji zaključak“, dodao je.

Đoković se drao na svoj tim, pa dobio zvižduke iz publike /video, foto/

Spektakl u Melburnu – Kirjos divljao, Tim od 0-2 do 3-2! /video/

Nadal objasnio incident: „Previše džina ili tekile...“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala