Muta za Sputnjik posle podviga Vojvodine: Poneo sam tri odela, a vi me pitate za ambicije?!

© Foto : KSS/Nebojša ParaušićMiroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Pratite nas
Miroslav Muta Nikolić, proslavljeni srpski košarkaški stručnjak i trener Vojvodine govorio je za Sputnjik sport o ambicijama kluba posle plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

U četvrtfinalnoj utakmici odigranoj u Novom Sadu, Mutina ekipa priredila je najveće iznenađenje pobedivši FMP rezultatom 73:67.

Nakon početne serije tima iz Železnika i rezultatske klackalice u prvoj deonici, u ostatku meča košarkaši Vojvodine delovali su sigurnije na terenu, a brojni promašaji Pantera doprineli su rutinskom privođenju meča kraju i velikom iznenađenju ekipe koja se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije.

Nikolić ukazuje na to da su njegovi igrači istog kalibra kao i košarkaši FMP, s tim što je razlika u tome što Vojvođani nemaju veliki broj utakmica ni iskustva s obzirom na to da njegov tim ima dosta kraću istoriju zajedničkog rada.

„Verovao sam u pobedu, jer su to igrači istog kvaliteta. Ne želim da zvučim pretenciozno, ali mi možemo da igramo i ABA ligu“, kaže Nikolić.

Nismo mogli da ne primetimo novi imidž iskusnog stručnjaka, uklopio je boju kose sa bojom odela, na šta nam je on u svom maniru rekao da je ideja to što želi da izgleda mlađe kako bi sklapao još ugovora, kao i da je on čovek koji vodi računa o svom izgledu.

„Ja sam poneo tri odela, a vi me pitate za ambicije. Ja kao čovek, poneo sam tri odela ovde da menjam, ali neću da menjam. Biću u istom imidžu zbog malera. Ide mi ovo odelo. Imam tri odela, jer sam se nadao da idemo na gore. Ja se nadam finalu, jer su svi jači od nas. Ali zašto ne, sportski motiv, to niko ne može da mi oduzme“, istakao je Nikolić.

Nikolić je za Sputnjik sport otkrio i da je u pripremi utakmice sa FMP svojim igračima apostrofirao ulogu prvog plejmejkera tima iz Železnika, Filipa Čovića. On im je kao osnovni zadatak nametnuo odbranu pik-en-rol igre koja počinje i završava se sa omalenim organizatorom igre.

Ekipa Vojvodine će se u borbi za finale Kupa Radivoja Koraća sastati sa ekipom Mege, a taj meč je zakazan za subotu u 18:30.

Puče stotka: Zvezda pregazila Radnički 61 razlike i naoštrila se za Partizan

Partizan se dvaput opekao, pa se posle drame osvetio Borcu i plasirao u polufinale

Megina mladost ubedljiva protiv zemunske

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala