Krajinović se „vratio iz mrtvih“, a onda je usledio debakl u petom setu protiv Rusa

© AFP 2023 / MICHAEL ERREYSrpski teniser Filip Krajinović
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Pratite nas
Strašan meč odigrali su Filip Krajinović i Danil Medvedev u šesnaestini finala Australijan opena, ali je na kraju, posle velike borbe u pet setova, srpski teniser morao da pruži ruku i da čestita pobedu kolegi iz Rusije 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Prosto je neverovatno kako se Filip Krajinović, poput Feniksa digo iz pepela, s obzirom na to da je gubio 2:0 u setovima, posle čega se potpuno vratio u meč, ali je na kraju u odlčujućem petom poništio sve dobro što je uradio, izgubivši 6:0.

Interesantno, prvi put u karijeri je Medvedev pobedio u petom setu, i to iz sedmog pokušaja. Rus je i dalje neporažen u 2021. godini, vezao je 17 pobedu.

Medvedev, inače četvrti reket sveta, započeo je susret brejkom, dozvolivši Krajinoviću u prvom gemu da osvoji samo jedan poen, te je prednost držao sve do devetog gema u kojem je Srbin servirao za ostanak u setu.

I uspeo je borbeni Filip da sačuva prvu set loptu, ali je već druga bila nemoguća misija, pa je Rus posle 31 minut igre u Melburnu poveo u šesnaestini finala.

Nije Krajinović imao rešenje za favorizovanog Danila ni u drugom sestu, ali je uspeo da dođe do brejk lopte u trećem gemu. Nažalost, nije uspeo da je iskoristi, što je iskusni Rus znao i te kako da iskoristi oduzevši mu servis u narednom gemu.

Do kraja je samo održavao stečenu prednost i rutinski je priveo drugi set kraju- Na semaforu je ponovo pisalo 6:3.

I kada su mnogi videli siguran poraz Krajinovića, Srbin je tada počeo da igra najbolji tenis i pobegao s ivice koja vodi direktno u ambis.

Filip je očigledno u tim trenucima bio svežiji, rival se malo i opustio, pa je uspeo da dođe do prvog brejka u susretu i da povede sa 3:1 u gemovima u trećem setu.

Ipak, ekspresno je usledio ribrejk posle kojeg su Srbin i Rus osvojili po dva gema. Za razliku od Medvedeva koji nije umeo da iskoristi brejk đansu, Krajinović je četvrtu brejk loptu iskoristio i domogao se seta - 4:6.

Osetila se tada neka dodatna energija kod Filipa koji je bio istrajan u nameri da odvede meč u peti set i uspeo je u tome. Do brejka je stigao u četvrtog gemu i imao je kontrolu nad setom, da bi posle 162 minuta igre obezbedio izjednačenje i uvod u peti set.

Svi koji su navijali za Srbina u dvoboju s favorizovanim Rusom, sasvim sigurno su mislili da je momentum na strani Krajinovića koji imao psihološku prednost pošto je odličnom igrom nadoknadio dva seta zaostatka.

Novak Đoković posle pobede u prvom kolu Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Đoković: Ne znam da li ću ponovo moći na teren

Ipak, dogodilo se žestoko razočaranje. Prosto je neobjašnjivo šta se dogodilo Krajinoviću, koji je prepustio Danilu Medvedevu svih šest gemova za svega 25 minuta borbe u odlučujućem setu, samim tim i plasman u osminu finala Australijan opena

Za Krajinovića je prvi grend slem u sezoni okončan, dok će Medvedevu naredna prepreka na putu ka četvrtfinalu biti Mekdonald koji je bio uspešniji od Herisa.

AUSTRALIJAN OPEN, rezultati

Rud - Albo 6:1, 5:7, 6:4, 6:4

Mekdonald - Heris 7:6 (7), 6:1, 6:4

Medvedev - Krajinović 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0

Cicipas - Imer 6:4, 6:1, 6:0

Rubljov - Lopez 7:5, 6:2, 6:3

Kačanov - Beretini 

Fonjini - De Minaur

Nori - Nadal

► Đoković se drao na svoj tim, pa dobio zvižduke iz publike /video, foto/

► Nadal objasnio incident: „Previše džina ili tekile...“ /video/

► Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala