Zaboravite Gvardiolu i Murinja – Hans Flik ima više trofeja nego poraza!

© REUTERS / MOHAMMED DABBOUSHans Diter Flik
Hans Diter Flik - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Hansu Diter Fliku niko nije do kolena! U eri Gvardiole, Murinja, Simeonea, mnogi vide nekog od pomenutog trija kao najboljeg trenera na svetu, ali to je, statistički gledano trener Bajern Minhena. Hans Flik je za dve sezone osvojio maksimalnih šest trofeja, naspram svega pet poraza!

​Da, dobro ste pročitali! U godinu dana Hans Flik je osvojio sve što se osvojiti može, a tokom 68 utakmica pod njegovom komandom Bajern Minhen je samo pet puta poražen.

​Fudbalski svet ne pamti dominaciju i odnos trofeja i poraza kao što je slučaj sa 56-godišnjim stručnjakom koji je u periodu od 2019. do 2021. godine osvojio maksimalnih šest trofeja.

Odnosno, Bajern je osvojio svako takmičenje u kojem je učestvovao. Poslednje u nizu je FIFA Svetsko klupsko prvenstvo u kojem je nemački div golom Bendžamina Pavara savladao meksički Tigres.

Hans Diter Flik nije imao blistavu igračku karijeru, bio je prosečan fudbaler, ali je kao trener daleko iznad proseka. Vrhunski!

Za kaznenu ekspediciju iz Minhena kao fudbaler sredine terena je odigrao preko 100 utakmica, osvojio je četiri titule prvaka Bundeslige, posle čega je prešao u Keln.

Prvi ozbiljniji trenerski posao imao je u Hofenhajmu od 2000. do 2005. godine. Prvi koji je prepoznao Flikov talenat bio je selektor Nemačke Joakim Lev i uzeo ga je za pomoćnika.

„Panceri“ su izdominirali na Mundijalu u Brazilu, okitili su se titulom prvaka sveta, a Hans je bio „desna ruka“ Levu, samo što je bio gladan uspeha i hteo je da izađe iz senke.

Logično. Hans Flik rešio je da se osamostali upravo posle ogromnog uspeha Nemačke u Južnoj Americi. U startu nije to išlo kako je zamišljao...

Tek je u Bajern Minhenu 2019. godine dobio da radi kao pomoćnik tadašnjeg trenera Nika Kovača, da bi kada je Hrvat napustio klub, dobio nagradu da privremeno bude njegov naslednik.

Kažu da se prava prilika ukaže jednom u životu, a Hans Flik je svoju oberučke prihvatio i iskoristio je.

Fudbaler Bajerna Džerom Boateng - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Bivša devojka fudbalera Bajerna pronađena mrtva, sumnja se na samoubistvo

Naterao je predsednika kluba Karla-Hajnca Rumenigea da mu ponudi višegodišnji ugovor krajem decembra 2019. godine.

Potpisao je do 2023. godine i vrlo brzo je napravio jedan od najmoćnijih i najdominantijih klubova na svetu ikada.

Počela je Flikova i Bajernova berba trofeja. Osvojili su Bundesligu, Kup Nemačke, Ligu šampiona, UEFA Superkup, Superkup Nemačke i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

I posle neka neko kaže najbolji su Gvardiola, Murinjo ili Simeone. Samo neka se sete svega onoga što radi Bajern, a direktan krivac za to je Hans Diter Flik.

► Bajern ukrotio „tigrove“ i popeo se na krov sveta /video/

► Kako je Sergej „kupio“ navijače koji su ga vređali

► Mihajlović kod pape: Rekao mi je da će me proglasiti za sveca – zbog tašte

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala