Vučić se zahvalio Putinu: Imamo čvrste odnose

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije kovida-19, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Zato je, navodi se, zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine "sputnjik ve", jer su, ističe, doprinele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od koronavirusa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju gradimo sa ruskim RŽD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao, ukazuje se u saopštenju.

Oni su u isto vreme razgovarali o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala