Vučevićev dabl-dabl nedovoljan protiv nestvarnog Karija /video/

© AP Photo / Jeff ChiuAmerički košarkaš Stef Kari, sa loptom
Američki košarkaš Stef Kari, sa loptom - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
U duelu Orlanda i Golden Stejta, dobra partija crnogorskog centra Nikole Vučevića nije bila ništa naspram nestvarne šuterske večeri koju je imao Stef Kari.

Kari, plejmejker Voriorsa, meč protiv Orlando Medžika je završio sa 40 poena, osam skokova i pet asistencija, ali najviše je impresioniralo to što je postigao deset trojki iz 19 pokušaja.

Sa druge strane, Vučević je imao 25 poena (8/23), 13 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Orlando je imao šansu da dođe do pobede, pošto je početkom poslednje deonice vodio sa pet poena razlike, ali je usledila serija Golden Stejta od 16:0 posle koje nije bilo oporavka.

Kod Voriorsa su se istakli i Endrju Vigins, sa 21 poenom i sedam skokova, i Keli Ubre, sa 17 poena i deset skokova. Na drugoj strani su po 20 poena ubacili Terens Ros i Dvejn Bejkon.

Majami Hit je zabeležio očekivanu pobedu protiv Hjuston Roketsa, rezultatom 101:94.

Majami, prošlogodišnji finalista NBA lige, je upisao četvrtu pobedu u nizu kojom se dodatno približio plej-of trci nakon lošeg starta sezone.

„Vrelina“ je umalo zakomplikovala situaciju nakon što je vodila sa 15 razlike na startu četvrte četvrtine, ali Hjuston nije mogao do velikog preokreta.

Pobedi je najviše doprineo Džimi Batler, koji je imao tripl-dabl od 27 poena (8/18), deset skokova i deset asistencija.

Na drugoj strani su po 17 poena ubacili Erik Gordon i Džon Vol, dok je Demarkus Kazins imao 16 poena i 11 skokova.

U Portlandu viđen je zanimljiv meč Trejlblejzersa i Filadelfija 76ersa, gde je na kraju slavio domaćin rezultatom 118:114.

Filadelfija je mini-serijom došla do izjednačenja (114:114) na 22 sekunde do kraja, ali je potom napravila faul na tri sekunde do kraja.

Karmelo Entoni je pogodio oba bacanja, a Ben Simons u narednom napadu izgubio loptu.

Kod pobednika najbolji je bio Demijan Lilard sa 30 poena (6/21) i sedam asistencija, a kod gubitnika Džoel Embid sa 35 poena (13/25) i devet skokova.

NBA, četvrtak na petak:

Boston – Toronto 120:106

Hjuston – Majami 94:101

Detroit – Indijana 95:111

Golden Stejt – Orlando 111:105

Portland – Filadelfija 118:114

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Ovog vikenda dve utakmice NBA lige održavaju se u „prajmtajm“ terminu za gledaoce iz Srbije:

Filadelfija 76ers @ Finiks Sans – subota, 13. februar (21.00 po srednjeevropskom vremenu)

RAZLOZI DA GLEDATE

  • Džoel Embid iz Filadelfije igra sezonu na MVP novou. Kia NBA igrač meseca Istočne konferencije poboljšao je svoju ofanzivnu efikasnost i uspostavio jednu od najjačih odbrana u ligi. Njegova senzacionalna igra izbacila je 76erse na vrh tabele Istoka.
  • Iza talentovane trojke Kris Pol, Devin Buker i Diandre Ejton, Sansi se nadaju svom prvom plej-ofu od 2010. Polova igra i veteranska mudrost izvlače najbolje iz Bukera i Ejtona, dva najtalentovanija igrača lige na pozicijama na kojima igraju.
  • Ben Simons iz Filadelfije nastavio je tamo gde je stao prošle sezone, kada je drugi put imenovan za Ol-stara i stekao mesto u najboljem defanzivnom timu sezone. 208 centimetara visoki Simons je verovatno najsvestraniji defanzivac lige i nadaren plejmejker.
  • Diandre Ejton iz Finiksa jedan je od retkih igrača u ligi koji se fizički podudara sa Džoelom Embidom iz 76ersa, s obzirom na izuzetnu koprulentnost, snagu i pokretljivost. Sa Embidom koji igra na MVP nivou, ovo je odličan test za 22-godišnjeg Ejtona, koji je bio prvi pik na NBA draftu 2018. godine.

DA LI STE ZNALI?

  • Mikal Bridžis iz Finiksa je prvobitno izabran od strane ekipe 76ersa kao 10. pik NBA draftu 2018. godine, a zatim trejdovan Sansima iste večeri.
  • Dok Rivers i Monti Villijams bili su saigrači sa Knicksima tokom dela sezone 1994-95. Villijams je igrao tri sezone (1999-2002) sa Medžikom kada je Rivers bio glavni trener.
  • Set Kari iz Filadelfije oženjen je ćerkom glavnog trenera Doka Riversa.

 

Boston Seltiks @ Vašington Vizards – nedelja, 14. februar (19.00 po srednjeevropskom vremenu)

RAZLOZI DA GLEDATE

  • Bredli Bil iz Vašingtona vodi u NBA u postizanju više od 30 poena po utakmici. Dvostruki NBA Ol-star je kontinuiranom igrom evoluirao u jednog od najdinamičnijih ol-around igrača u Ligi.
  • Džejson Tejtum i Džejlen Braun iz Bostaona izrastaju u jedan od NBA elitnih dvojaca. Tejtum je bio prva selekcija NBA Ol-stara i član Ol-NBA trećeg tima prošle sezone. Braun je na putu da zaradi svoj prvi Ol-star status ove sezone.
  • Višegodišnji NBA Ol-starovi Kemba Voker (Seltiks) i Rasel Vestbruk (Vizards) igraju direktno jedan protiv drugog. Voker se ustaljuje u formi nakon što je propustio prvi mesec sezone. Vestbruk uvek predstavlja tripl-dabl pretnju.
  • Vašington je optimističan po pitanju potencijala svojih mladih krilnih igrača Ruija Hačimure (Japan) i Denija Avdije (Izrael), koji su obojica bili deveti pikovi na poslednja dva NBA drafta. Oba igrača počinju i stiču dragoceno iskustvo.

DA LI STE ZNALI?

  • Bredli Bil i Džejson Tejjtum bliski su prijatelji koji su odrasli u Sent Luisu i išli u istu srednju školu. Tejtum na Bila gleda kao na jednog od svojih najpouzdanijih mentora.
  • Pejton Pričard (Boston) i Troj Braun Džunior (Vašington) bili su saigrači jednu sezonu (2017-18) na Univerzitetu u Oregonu.
  • Glavni trener Vizards Skot Bruks odigrao je deset sezona (1988-98) u NBA ligi.

Nikola Jokić – 3.006.981!

Puče stotka: Zvezda pregazila Radnički 61 razlike i naoštrila se za Partizan

Partizan se dvaput opekao, pa se posle drame osvetio Borcu i plasirao u polufinale

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala