Srpski „jednorog“ se ispromašivao na debiju /video/

© Foto : FIBA basketballAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nije dobro započeo sezonu u američkoj Razvojnoj ligi, gde ga je poslala ekipa Oklahoma Siti Tandera.

Srpski „jednorog“, kako ga nazivaju zbog raznovrsnog stila igre za svoju visinu, je bio akter meča u kojem je njegov Oklahoma Siti Blu sa 118:84 savladao Solt Lejk Siti Stars.

Pokuševski, nažalost, nije ostavio dobar utisak, pa je za 23 minuta postigao samo pet poena uz 2/10 iz igre. Uz to je imao devet skokova i jednu asistenciju i blokadu, ali i tri izgubljene lopte.

Devetnaestogodišnji Beograđanin je letos došao u NBA ligu kao 17. pik na draftu i u pripremnim mečevima pokazao da je spremniji za velike izazove nego što se očekivalo.

Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Nikola Jokić – 3.006.981!

Ipak, ispostavilo se da su mu zvanične utakmice i dalje preveliki zalogaj, pa ga je trener Majk Dejnjo posle lošeg starta sezone poslao u Razvojnu ligu, kako bi tamo preuzeo bitniju ulogu i dobio iskustvo.

On je u prvih 17 mečeva regularnog dela NBA sezone imao prosek od 3,3 poena (25 odsto šuta iz igre), 3,5 skokova, 1,2 asistencije i 1,1 blokade.

Poku će novu priliku da pokaže svoje veštine imati već u petak, 12. februara, od 21.00 po našem vremenu, kada u „mehuru“ Razvojne lige Oklahoma igra protiv Dži Lig Ignajta.

Ovog vikenda dve utakmice NBA lige održavaju se u „prajmtajm“ terminu za gledaoce iz Srbije:

Filadelfija 76ers @ Finiks Sans – subota, 13. februar (21.00 po srednjeevropskom vremenu)

RAZLOZI DA GLEDATE

  • Džoel Embid iz Filadelfije igra sezonu na MVP novou. Kia NBA igrač meseca Istočne konferencije poboljšao je svoju ofanzivnu efikasnost i uspostavio jednu od najjačih odbrana u ligi. Njegova senzacionalna igra izbacila je 76erse na vrh tabele Istoka.
  • Iza talentovane trojke Kris Pol, Devin Buker i Diandre Ejton, Sansi se nadaju svom prvom plej-ofu od 2010. Polova igra i veteranska mudrost izvlače najbolje iz Bukera i Ejtona, dva najtalentovanija igrača lige na pozicijama na kojima igraju.
  • Ben Simons iz Filadelfije nastavio je tamo gde je stao prošle sezone, kada je drugi put imenovan za Ol-stara i stekao mesto u najboljem defanzivnom timu sezone. 208 centimetara visoki Simons je verovatno najsvestraniji defanzivac lige i nadaren plejmejker.
  • Diandre Ejton iz Finiksa jedan je od retkih igrača u ligi koji se fizički podudara sa Džoelom Embidom iz 76ersa, s obzirom na izuzetnu koprulentnost, snagu i pokretljivost. Sa Embidom koji igra na MVP nivou, ovo je odličan test za 22-godišnjeg Ejtona, koji je bio prvi pik na NBA draftu 2018. godine.

DA LI STE ZNALI?

  • Mikal Bridžis iz Finiksa je prvobitno izabran od strane ekipe 76ersa kao 10. pik NBA draftu 2018. godine, a zatim trejdovan Sansima iste večeri.
  • Dok Rivers i Monti Villijams bili su saigrači sa Knicksima tokom dela sezone 1994-95. Villijams je igrao tri sezone (1999-2002) sa Medžikom kada je Rivers bio glavni trener.
  • Set Kari iz Filadelfije oženjen je ćerkom glavnog trenera Doka Riversa.

Boston Seltiks @ Vašington Vizards – nedelja, 14. februar (19.00 po srednjeevropskom vremenu)

RAZLOZI DA GLEDATE

  • Bredli Bil iz Vašingtona vodi u NBA u postizanju više od 30 poena po utakmici. Dvostruki NBA Ol-star je kontinuiranom igrom evoluirao u jednog od najdinamičnijih ol-around igrača u Ligi.
  • Džejson Tejtum i Džejlen Braun iz Bostaona izrastaju u jedan od NBA elitnih dvojaca. Tejtum je bio prva selekcija NBA Ol-stara i član Ol-NBA trećeg tima prošle sezone. Braun je na putu da zaradi svoj prvi Ol-star status ove sezone.
  • Višegodišnji NBA Ol-starovi Kemba Voker (Seltiks) i Rasel Vestbruk (Vizards) igraju direktno jedan protiv drugog. Voker se ustaljuje u formi nakon što je propustio prvi mesec sezone. Vestbruk uvek predstavlja tripl-dabl pretnju.
  • Vašington je optimističan po pitanju potencijala svojih mladih krilnih igrača Ruija Hačimure (Japan) i Denija Avdije (Izrael), koji su obojica bili deveti pikovi na poslednja dva NBA drafta. Oba igrača počinju i stiču dragoceno iskustvo.

DA LI STE ZNALI?

  • Bredli Bil i Džejson Tejjtum bliski su prijatelji koji su odrasli u Sent Luisu i išli u istu srednju školu. Tejtum na Bila gleda kao na jednog od svojih najpouzdanijih mentora.
  • Pejton Pričard (Boston) i Troj Braun Džunior (Vašington) bili su saigrači jednu sezonu (2017-18) na Univerzitetu u Oregonu.
  • Glavni trener Vizards Skot Bruks odigrao je deset sezona (1988-98) u NBA ligi.

„Jokić je ‚preslikao‘ Novickog i na to dodao nešto svoje“

Amerikanac je igrao za Zvezdu, ali ne zaboravlja Partizan: „Tako nešto nisam doživeo nigde“

Srbin odlično počeo epizodu u Rusiji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala