Spektakl u Melburnu – Kirjos divljao, Tim od 0-2 do 3-2! /video/

© AP Photo / Hamish BlairAustralijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021.
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Dominik Tim i Nik Kirjos su u trećem kolu Australijan opena odigrali najbolji meč viđen do sada. Duel su obeležili veliki preokret Austrijanca i diskutabilno ponašanje Australijanca.

Tim je posle skoro tri i po sata borbe uspeo da nadoknadi zaostatak od 2-0 u setovima, pa na kraju dođe do pobede od 3-2, po setovima – 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Novak Đoković tokom meča sa Tejlorom Fricom na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Đoković se drao na svoj tim, pa dobio zvižduke iz publike /video, foto/

Austrijanac je igrao svoju igru i, posle dva seta lošeg tenisa, značajno podigao nivo, što mu je omogućilo da nadigra Kirjosa.

Kirjos je možda čak i više od svojih teniskih sposobnosti koristio publiku koja je u potpunosti bila na njegovoj strani, ali je pokušavao i da destabilizuje Tima konstantnim raspravama sa sudijom.

On je u prva dva seta fenomenalno servirao i protivniku nije dao nijednu brejk loptu, dok je svoje maksimalno koristio i zasluženo poveo sa 2-0.

​U trećem setu je mogao možda i da reši pitanje pobednika, ali je propustio dve vezane brejk lopte na startu i odmah u narednom gemu prvi put izgubio servis.

Tim je osvojio treći set, a u četvrtom je viđena velika borba koja je kulminirala u samoj završnici.

Kirjos je sa tri sjajna servisa spasao dve brejk lopte i došao do gem lopte za 5:4, ali onda rešio da se izglupira i odigra „tviner“ (udarac između nogu).

​To ga je koštalo servis gema, da bi na kraju istog ušao u raspravu sa sudijom Demijenom Dumusuom, koji mu je dodelio drugu opomenu i oduzeo poen u narednom gemu.

Iako je krenuo sa 0:15, Kirjos je uspeo da dođe do brejk lopte, ali mu je u praktično svakom od narednih poena nedostajalo po nekoliko centimetara, pa je Dominik izjednačio na 2-2.

​Kirjos je stabilizovao svoju igru u petom setu, ali nije svoje ponašanje. Dobio je novu opomenu, kojom je izgubio još jedan poen, zbog navodnog ometanja protivnika svojim stenjanjem pa upitao sudiju „zašto je u redu kada Azarenka (beloruska teniserka prim. aut.) stenje, a nije kada on to radi?“.

Na 3:3 je izgubio servis posle nekoliko sjajnih poena od strane trećeg tenisera sveta.

Do kraja meča Kirjos se trudio, publika je navijala, ali Tima ništa nije moglo da zaustavi.

Aktuelnom šampionu US opena – gde je do titule došao tako što je identičan preokret napravio u finalu – će protivnik u osmini finala biti Bugarin Grigor Dimitrov.

​What a ride it was with @NickKyrgios 👏🙌

We already can't wait to see you back 🇦🇺#AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/ZiPMhPBcjM

​► Svi pričaju o malo poznatom Rusu, najvećem iznenađenju Australijan opena

Nadal dobio srednji prst, Italijani ratovali, Slovenka povraćala, a Amerikanka plakala /video/

Britanski soj korone seje strah – Melburn se „zaključava“, tenis bezbedan

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala