Novakov krik i dalje odzvanja pred dan odluke /video/

© AP Photo / Andy BrownbillSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, susreo se sa velikim problemom u trećem kolu Australijan opena.

Đoković je u trećem setu meča sa Tejlorom Fricom istegao, a možda čak i pokidao trbušni mišić, te je nadljudskim naporima uspeo da pobedi posle pet setova.

Novak nije dobro izgledao, prednost od 2-0 u setovima brzo je bila istopljena i samo zahvaljujući svom lavovskom srcu i padu koncentracije protivnika uspeo je nekako da pobedi – 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Koliko je trijumf protiv Amerikanca značio našem junaku govori i njegova emocija na kraju susreta. Đoković je pobedu proslavio kao da je osvojio Grend slem i dugo ga nismo videli tako emotivnog.

Ovaj krik, kao i generalno igra srpskog tenisera nas je na trenutak naterala da zaboravimo povredu, međutim, posle meča nije bilo mnogo vremena za radovanje jer je Novak ukazao da se radi o velikom problemu.

„Mislio sam da je pukao mišić, to je bio jako čudan bol, fizio mi je kasnije potvrdio (da je pukao mišić). Videćemo, ne znam... nemam sjajno iskustvo sa naprslinama mišića i nastavcima turnira. Ne znam da li ću moći da izađem na teren za dva dana, nadam se da hoću uz Božiju volju“, rekao je srpski teniser odmah posle meča.

Za sada se ništa ne zna i tako će biti još nekoliko sati dok Đoković ne odradi magnetnu rezonancu koja će pokazati da li se radi o kidanju mišića ili ne.

Ukoliko je mišić pokidan, Novak će se gotovo sigurno morati da odustane sa turnira, a u suprotnom se nadamo da će nastaviti sa pohodom na 18. Grend slem.

Subota je dan odluke za najboljeg tenisera sveta.

Đoković: Ne znam da li ću ponovo moći na teren

Đoković pobedio Amerikanca, povredu, bolove i prekid meča!

Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala