Đoković pobedio Amerikanca, povredu, bolove i prekid meča!

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrto kolo Australijan opena velikom pobedom nad američkim igračem Tejlorom Fricom u pet setova, uprkos činjenici da je od sredine trećeg seta imao probleme sa povredom i bolovima.

Srpski teniser je meč završio za tri i po sata, po setovima 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2, a u narednom kolu će se sastati sa Milošem Raonićem, kanadskim teniserom rođenim u Podgorici. 

Duel Đokovića i Frica je odlukom organizatora bio suspendovan u šestom gemu četvrtog seta, u momentima kada se srpski teniser nalazio u velikim problemima zbog povrede koja ga je onemogućavala da igra na svoj način, mučila pri servisima, ali pri svakom pokretu na terenu. 

Novak Đoković tokom meča sa Tejlorom Fricom na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Đoković se drao na svoj tim, pa dobio zvižduke iz publike /video, foto/

Bez upozorenja publici, organizatori su u 23.30 objavili da se meč prekida, pošto u Australiji od ponoći počinje policijski čas i neophodno je bilo vreme da se tribine isprazne, te da navijači stignu kućama u predviđenom roku.

Meč je nastavljen posle kraće pauze, koja je dobro došla Đokoviću da dođe do daha i pokuša da se oporavi od povrede.

Pre toga, Novak je igrao sasvim dobro, prvi set je dobio u taj-brejku, pošto je posle prvih 12 gemova rezultat bio izjednačen na 6:6.

Oba igrača su upisala po jedan brejk, Đoković je imao prednost od 5:2, ali nije uspeo da završi set u desetom gemu.

Fric mu je tada oduzeo brejk, a potom nije bilo većih uzbuđenja, sve do taj-brejka u kom je Novak poveo sa 6:0, rivalu je dozvolio da osvoji jedan poen, ali je potom sa 7:1 završio prvi set. 

Đoković je već na startu drugog seta napravio brejk, poveo je potom sa 2:0, a već u petom setu je stigao do nove dve brejk prilike.

Amerikanac je uspeo da se izvuče iz teške situacije, ali je došao u identičnu već u sedmom gemu.

Taj period drugog seta je trajao čak 15 poena, Novak je ponovo imao dve brejk prilike, ali ih nije iskoristio.

Fric je uzvratio u osmom gemu, dve brejk šanse je propustio, a u narednom je Amerikanac stigao do 5:4, a naredni gem je Novak dobio bez izgubljenog poena i poveo sa 2:0. 

Novak je imao veoma težak treći set koji je na kraju i izgubio – imao je velikih problema sa povredom i morao je da traži medicinsku pomoć.

To se dogodilo u sedmom gemu, Đoković je tražio medicinsku pomoć, a potom je imao velikih problema u kretanju, serviranju i naglim potezima. 

Nijednom Đoković nije u setu uspeo da stigne do brejk lopte, u drugom gemu je spasao dve prilike za rivala, ali...

U osmom gemu Fric je napravio brejk, u devetom je bez izgubljenog poena završio posao u trećem setu sa 6:3.

Teško, veoma teško se kretao srpski teniser, u trećem gemu četvrtog seta je dozvolio brejk rivalu, nije mogao da servira punom snagom, a naredni gem Fric je dobio za svega 66 sekundi i poveo sa 3:1.

Pokušavao je Đoković da skrati poene u nastavku, rizikovao je servisom, dubokim loptama i drop-šotovima, grešio je, ali je ipak uspevao da servisom, uz bolne grimase, izbaci rivala iz ritma.

Ipak, odlukom organizatora, u šestom gemu četvrtog seta, meč je prekinut, a nastavljen je pošto je publika napustila tribine stadiona. 

​Nastavak nije doneo promene, Fric je nastavio da odlično servira, dok je Novak i dalje izgledao ranjivo. Amerikanac je u desetom gemu četvrtog seta stigao do dve set lopte, a već prvu je iskoristio za izjednačenje u setovima od 2:2.

Posle prvog gema u kom je bilo nešto dužih razmena, sve što se dešavalo u drugom i trećem se svodilo na servis – i Novak i Fric su uspevali da sačuvaju gemove na pri svom početnom udarcu pa je Đoković vodio sa 2:1.

Novak je konačno uspeo da ostvari brejk u šestom gemu, povede sa 4:2, da bi u narednom stigao do 5:2 i na korak od završetka teškog, veoma teškog meča. Đoković je učinio sve da se to dogodi već u osmom gemu, stigao je do prve meč lopte, potom i do druge koju je iskoristio, za eksploziju oduševljenja i veliko olakšanje posle ogromnih problema sa kojima se suočavao tokom duela.

​► Britanski soj korone seje strah – Melburn se „zaključava“, tenis bezbedan

► Svi pričaju o malo poznatom Rusu, najvećem iznenađenju Australijan opena

► Lajović u osmini finala Australijan opena!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala