Nova Grčka? Bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji

CC BY 2.0 / Flickrgodo godaj / jonufer beach-vlore-albaniaPlaža u Albaniji
Plaža u Albaniji - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Albanija je prošle godine bila izbor za mnoge turiste iz Srbije jer su zbog korone najpopularnije destinacije naših turista, Crna Gora i Grčka, bile zatvorene skoro cele sezone.

 

Srpski državljani, čini se, sa nestrpljenjem očekuju revidiranje odluke o graničnim prelazima Grčke, a pojedini su se odlučili da umesto čekanja pronađu alternativu.

„Posle odlično odrađene letnje sezone u Albaniji, u pripremi su nam programi za leto 2021. Interesovanje je zaista veliko, a posebno nam je bitno da se veliki broj klijenata koji su boravili prošle godine i bili jako zadovoljni već javlja da bukira letovanje za ovu godinu“, rekli su za B92.net iz jedne turističke agencije koja se bavi putovanjima u Albaniju.

Proverili smo navode pojedinih turista koji su na Fejsbuk strani posvećenoj letovanju u Albaniji požalili da su cene aranžmana već sada skuplje.

Iz jedne od turističkih agencija koja se bavi letovanjem u Albaniji kazali su da se cene smeštaja nisu menjale i one su potpuno identične kao i prošle godine.

„Čekamo cene za još nekoliko hotela. U ponudi ćemo imati kao i do sada organizovan autobuski prevoz i veliku ponudu hotela u Draču, Ksamilu, Sarandi i Valoni. Nadam se da neće biti poskupljenja vanpansionske potrošnje koja je izuzetno pristupačna (riba, morski plodovi su čak jeftiniji nego kod nas“, poručuju.

Objašnjavaju i da je posebna pogodnost za naše državljane to što nema nikakvih uslova za ulazak, dakle isto kao i prošle godine.

„Nije potreban ni negativan PCR test, niti potvrda o vakcinaciji, tako da se sve veći broj klijenata raspituje o letovanju u Albaniji“. 

A većina turističkih agencija u ponudi nema Albaniju, stoga jedan od mogućih načina jeste u sopstvenoj režiji, piše B92.

Pretragom cena smeštaja na popularnim sajtovima nailazi se na pristupačne cene. Noćenje za dvoje u popularnom letovalištu Saranda možete da nađete po ceni od 40 evra, a daljom pretragom nailazi se i na ponude sa doručkom po približnoj ceni.

Ukoliko se odlučite da ovo leto provedete u Draču, minimalan iznos koji morate da izdvojite za dvoje, za noćenje, iznosi oko 20 evra.

Turizam je poslednjih godina u porastu, a u zemlju stiže sve više turista iz raznih zemalja, pa se u turističke gradove dosta ulaže.

Autobuskim prevozom kroz KiM tranzit je ograničen na pet sati, a istim putem sopstvenim prevozom turisti mogu proći u roku od tri sata, a neophodan je i zeleni karton kao i vaučer koji je dokaz za uplaćen smeštaj.

Albanija tek u nekoliko poslednjih godina pokušava da približi svetu svoja letovališta. Prelepo, čisto more i još lepše plaže veoma olakšavaju putnicima da se odluče za letovanje baš u Albaniji.

Albanija izlazi na Jadransko more na zapadu i Jonsko more na jugozapadu. Drač je najposećeniji primorski grad sa dugim, belim, peščanim plažama, čistim morem i dobrom lokacijom.

Zvanična valuta je lek, ali u svim prodavnicama, kafićima i restoranima primaju i evre, a možete birati da li za kusur želite evre ili leke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala