Ledeni vikend: Povratak zime posle prolećnih temperatura

© Tanjug / JAROSLAV PAPHladno vreme u Novom Sadu
Hladno vreme u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Hladno vreme i ledeni dani očekuju nas do nedelje, upozorili su meteorolozi. Prema prognozi RHMZ, za vikend temperatura neće izlaziti iz minusa i kretaće se od minus 15 do minus jedan. Meteorolozi kažu da je ovaj povratak zime posebno neugodan posle prolećnih temperatura koje smo imali prethodnih dana.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, suvo i hladno, a samo još ujutru na istoku ponegde sa snegom.

Temperature će ići od minus devet do dva stepena, a potom sledi ledeni vikend. Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg.

Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić, „pred nama je jedno potpuno uobičajeno zahlađenje za ovo doba godine“.

„Problem je samo nagli pad temperature, jer smo ovih dana imali vrednosti oko i preko 15 stepeni Celzijusa, a u petak i za vikend temperature će biti u „minusu“, pa se ta nagla promena može nepovoljno odraziti na sve nas, a naročito na ljude sa hroničnim bolestima, zbog čega se preporučuje oprez“, napisao je Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je i da će „vreme biti u skladu sa kalendarom“, a zahlađenje će ličiti na prethodno tokom januara, odnosno „biće hladno, ali ne i ekstremno hladno“.

Đurić navodi da je „ciklon, nakon što nam je doneo toplu vazdušnu masu sa juga, pošto se premestio ka istoku Evrope, sada omogućio prodor veoma hladne vazdušne mase, koja već danima uslovljava ekstremno niske temperature od severa Franuske i juga Engleske preko zemalja Beneluksa i centralne Evrope do Skandinavije, istoka i severoistoka Evrope“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala