Britanski soj korone seje strah – Melburn se „zaključava“, tenis bezbedan

© REUTERS / KELLY DEFINAAustralijan open
Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Organizatori Australijan opena zatvorili su turnir za gledaoce u narednih pet dana zbog velikog straha od britanskog soja virusa korona. „Ove restrikcije se uvode kako bismo najbrže moguće reagovali protiv najzaraznijeg, najbržeg soja virusa korona koji smo ikada videli“, naveo je premijer države Viktorija, Danijel Endrjuz.

Država u kojoj se održava Ozi open donela je odluku o novom „policijskom času“ zbog novih slučajeva britanskog soja virusa korona, koji će trajati pet dana, a početi u petak u 23.59 po lokalnom vremenu.

Australijan open će nastaviti neometano da se odvija, ali sve dok se „zatvaranje“ ne završi publike na stadionima neće biti. Takođe, biće manje osoblja u kompleksu nego do sada, a zdravstvene ustanove će pratiti situaciju.

Tokom pet dana karantina održavanje Australijan opena i ostalih sportskih manifestacija će biti dozvoljeno (bez publike), jer se profesionalni sportisti prema novim pravilima Viktorije smatraju „neophodnim radnicima“.

Organizatori takmičenja su naveli da će gledaoci koji su kupili karte za neki od narednih pet dana dobiti puni povraćaj novca.

Prvi čovek Viktorije, u kojoj je smešten i Melburn, Danijel Endrjuz kaže da se „policijski čas“ uvodi kako bi se sprečilo širenje „izuzetno zaraznog“ britanskog soja virusa korona.

„Ove restrikcije se uvode kako bismo najbrže moguće reagovali protiv najzaraznijeg, najbržeg soja virusa korona koji smo ikada videli“, naveo je Endrjuz.

Podsetimo, igrači koji su doputovali u Australiju kako bi se takmičili na prvom Grend slemu sezone su po dolasku morali da prođu kroz dvonedeljni karantin.

Australijan open je prethodno ugrozio jedan slučaj korone, kada je neko od radnika u jednom od hotela u kojem su bili učesnici AO dobio pozitivan test, ali je na kraju sve prošlo bez posledica.

Melburn je tokom prošle godine proveo više od 100 dana u strogom karantinu kako bi se izborio sa pandemijom virusa korona.

​► „Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

Nadal dobio srednji prst, Italijani ratovali, Slovenka povraćala, a Amerikanka plakala /video/

Ana govorila Australijancima o Novaku: U Srbiji je on ikona

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala