Bolnice u Srbiji opet pune, stižu sve teži slučajevi

© REUTERS / MARKO DJURICABolnička soba na odeljenju obolelih od virusa korona u Kliničko-bolničkom centru Zemun u Beogradu, Srbija, 26. novembra 2020.
Bolnička soba na odeljenju obolelih od virusa korona u Kliničko-bolničkom centru Zemun u Beogradu, Srbija, 26. novembra 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Raste broj hospitalizovanih od Kovida-19, rekao je direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti dr Goran Stevanović, nakon sastanka s ministrom zdravlja.

„Vrlo smo zabrinuti za situaciju. Imali smo trend opadanja, opadao je broj ljudi na bolničkom lečenju i zahvaljujući tome jedan deo tog sistema, a pogotovo van Beograda, polako je krenuo da izlazi iz kovid sistema“, rekao je on nakon današnjeg sastanka direktora bolnica s ministrom zdravlja.

Prema njegovim rečima, tako je trebalo da bude i sa KBC „Bežanijska kosa“, međutim, lekari sada nisu sigurni da će ta kovid bolnica izađi iz tog sistema u ponedeljak.

Sada, ističe dr Stevanović, nemamo mogućnost da vraćamo bolnice u ne-kovid sistem jer nam opet raste broj prijema

„Ono što nas sada posebno brine je što su to sada pacijenti sa teškim kliničkim slikama, koji traže više i duže lečenje i čiji je ishod neizvestan“, upozorio je dr Stevanović, a prenosi B92.

Prema saznanjima naših doktora, jedan broj inficiranih ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima, kao što su skijališta, sportske manifestacije, odlasci na planine.

„Mi znamo da je svima dosta ovakve situacije jer je prošlo već godinu dana, ali činjenica je da i nama u zdravstvenom sistemu ovo stanje takođe traje već godinu dana“, rekao je on i još jednom apelovao na građane Srbije da maksimalno budu oprezni jer je pred nama produženi vikend usled pranika Sretenje koji se u Srbiji obeležava neradno.

„Ovo je prelomni trenutak“, zaključio je dr Stevanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala