U Moskvi i dalje nema mira – Amerikanac ponovo u centru pažnje

© REUTERS / OLIVIER CHASSIGNOLEMajk Džejms
Majk Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Taman što su se strasti oko Majka Džejmsa smirile, CSKA će u narednom periodu biti drastično oslabljen, ponovnim odsustvom najboljeg igrača ekipe.

Džejms je otputovao u Ameriku zbog još jedne smrti u porodici, tako da će trenutno drugoplasirani tim Evrolige ponovo biti u problemu, nakon što je i Nikola Milutinov zbog povrede završio sezonu.

Ovo je drugi gubitak Majkla Džejmsa u poslednjih mesec dana. Prvi, koji je teško primio, bila je smrt dede koji ga je odgajio. To je izazvalo brojne medijske spekulacije, s obzirom na to da mu klub nije dozvolio odlazak na sahranu.

Džejms je svoje nezadovoljstvo iskazao žestokom reakcijom na komentare trenera Dimitrisa Itudisa i raspravu sa saigračima nakon poraza od Fenerbahčea (83:89). Prema medijskim navodima, ovakva reakcija Amerikanca bila je posledica odluke kluba da ga ne puste na sahranu.

CSKA se tada oglasio saopštenjem kojim je izneta odluka da se Džejms suspenduje zbog incidenta nakon utakmice sa Fenerbahčeom.

„Konačna odluka o Džejmsovoj budućnosti u CSKA će biti doneta u narednim danima. Takođe, biće objašnjeno šta se desilo što se tiče situacije sa Majkovim odlaskom na sahranu svog dede“, pisalo je u saopštenju.

Potom su mediji spekulisali da je Džejms na treningu napao Tokoa Šengeliju, što su obojica demantovali putem Tvitera.

Dilemu oko Džejmsovog ostanka u Moskvi rešio je prvi čovek CSKA Andrej Vatutin, i time stavio tačku na spekulacije.

„Imali smo određenih problema, ali ne želim sada da pričam o njima detaljno, to je naša unutrašnja stvar. Trebalo je neko vreme da ovo rešimo. Po povratku iz Berlina okupili smo se i iskreno razgovarali, pokušali da dođemo do rešenja. Nije bilo lako... Jedinstveni smo u ovoj odluci. Nadam se da uspešno nastavljamo kao tim, Majk ostaje deo našeg tima, idemo dalje zajedno“, poručio Vatutin.

Pošto je propustio dve utakmice, prvi strelac Evrolige je u svom povratku na meču protiv Valensije upisao neverovatnih 37 poena, 7 asistencija i 3 skoka, iako je njegov tim poražen nakon produžetaka (105:103).

Usledio je još jedan poraz „Armejaca“ u VTB ligi protiv pretposlednje ekipe na tabeli, čime je CSKA vezao četiri uzastopna poraza.

Upitno je koliko mečeva će Džejms biti van stroja Dimitrisa Itudisa, a naredni meč Evrolige u kom CSKA dočekuje Panatinaikos zakazan je za petak, 19. februar.

Da li će Jokić biti MVP i ko će do titule na Jadranu?

Voleli su ga u Partizanu, sada polako osvaja Rusiju /video/

Srbin odlično počeo epizodu u Rusiji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala