Šest godina Sputnjika: Govorimo ono što prećutkuju i prećutkujemo ono što zagađuje

© Sputnik / Radoje PantovićRadijski studio Sputnjika Srbija u Beogradu.
Radijski studio Sputnjika Srbija u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Tačno je šest godina od kako je lansiran Sputnjik Srbija – potpuno drugačiji medij od svega što se pre i posle pojavilo na informativnom nebu ove zemlje.

Koliko smo napredovali i rasli od tog 11. februara 2015. godine jasno pokazuju sve impozantniji statistički podaci o našoj čitanosti, slušanosti gledanosti.

Ali više od svih brojki i tiraža, koje su sve manje merilo kvaliteta i uticaja u vremenu tabloidnog i senzacionalističkog ludila, Sputnjik Srbija je kuća kojoj se veruje, koja je pouzdana, koja ima meru, kriterijum, ukus – čija reč ima snagu.

© Sputnik / Dejan SimićGlavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić
Šest godina Sputnjika: Govorimo ono što prećutkuju i prećutkujemo ono što zagađuje - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Glavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić
U protekloj godini, dok su mnogi na javnoj sceni spavali, Sputnjik je prvi upalio reflektore na litije u Crnoj Gori koje su posle višemesečne bitke potpuno promenile istorijski tok te države.

U protekloj godini, koja zbog pandemije virusa korona kao da nije ni postojala, kao da je bačena na civilizacijsko đubrište, sačuvali smo profesionalnu prisebnost i informisali svakodnevno o globalnoj pošasti bez senzacionalizma, zavereničkog ludila, antivakserske površnosti, kvazinaučnih stranputica.

© Sputnik / Radoje PantovićMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović i urednica Sputnjika Nataša Milosavljević
Šest godina Sputnjika: Govorimo ono što prećutkuju i prećutkujemo ono što zagađuje - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović i urednica Sputnjika Nataša Milosavljević
U protekloj godini velikih svetskih pomeranja, davali smo našim čitaocima ono što jeste rusko viđenje spoljne politike ali bez namere da se zabrani tuđi stav i drugačije mišljenje, a što vidimo da je novi „trend“ u nekim zapadnim medijskim krugovima.

U protekloj godini, nismo pothranjivali podele i medijske ratove unutar Srbije, nismo upadali u tabloidno-politički brlog niti smo bili objekat bilo čijih zakulisnih ratova i podmetačina.

Nasuprot tome, pouzdano smo informisali naše čitaoce o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima i temama koje su od suštinskog značaja – poštujući nacionalnu vertikalnu, vrednosti epohe i kodekse profesije.

Sputnjik nije šarenim lakirovkama bojio sumornu stvarnost, ali je pokušavao uvek da nađe razlog za optimizam, da promoviše nadarene ljude, da nagradi pozitivne primere i osokoli hrabre i humane.

© Sputnik / Dejan SimićAkademik Bećković u studiju Sputnjika sa urednicom Dejanom Vuković
Šest godina Sputnjika: Govorimo ono što prećutkuju i prećutkujemo ono što zagađuje - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Akademik Bećković u studiju Sputnjika sa urednicom Dejanom Vuković
Koliko god su se ideološki pešadinci, vojnici „političke korektnosti“ i medijski apostoli Zapadnih centara moći upirali da nam nađu neistine  i falsifikate, bar između redova, nisu u tome uspevali.

Koliko god su ideološki ostrašćeno i po zadatku, neki pokušavali da nam prišiju negativne epitete i da nas diskredituju, mi smo se više čitali, slušali i gledali i narod nam je više verovao.

Prošlo je šest godina. A Sputnjik Srbija je tek počeo.

Ne govorimo samo ono što drugi prećutkuju već i svesno prećutkujemo ono što potpuno zagađuje našu javnu scenu.

Pročitajte i:

Pogledajte i video povodom našeg petog rođendana:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala