Rusija upozorava Nemačku: Ne unosite razdor između Moskve i Minska

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Rusija upozorava Nemačku da ne pokušava da pravi razdor između Moskve i Minska, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Moskva ne gaji iluzije u vezi sa stavom zvaničnog Berlina o trenutnim društveno-političkim procesima u našoj savezničkoj zemlji (Belorusiji). Želeli bismo da upozorimo nemačke partnere da ne pokušavaju da se mešaju i unose razdor u savezničke rusko-beloruske odnose, kako direktno, tako i tuđim rukama“, rekla je Zaharova.

Kako je primetila, Rusija je obratila pažnju na činjenicu da je niz beloruskih opozicionara razgovarao sa predstavnicima nemačkih vlasti o situaciji u Belorusiji „u kontekstu odnosa sa Rusijom“.

Antiruska orijentacija nekih lidera protestnog pokreta u Belorusiji, uključujući one koji se povezuju sa organizacijom ‘Koordinacioni savet beloruske opozicije’, za sada se ne oglašava, ali izlazi na površinu“, dodala je diplomata.

Prošle nedelje je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas najavio stvaranje mehanizma za prikupljanje dokaza o slučajevima kršenja ljudskih prava u Belorusiji i najavio da će se izdvojiti 21 miliona evra za program podrške civilnom društvu u zemlji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala