Putin o produženju START 3: Američka administracija ispunila predizborno obećanje

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da produže Sporazum o smanjenju i ograničavanju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3).
„Nedavno smo zajedno za američkim partnerima produžili sporazum START 3. Odavno smo to predlagali našim američkim partnerima. Dobro je videti da je nova administracija ispunila svoja predizborna obećanja po tom pitanju. Pozdravljamo tu odluku“, rekao je Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Rusije, kojima je predložio da razgovaraju o novim koracima, usmerenima na obuzdavanje trke u naoružanju i kontrolu naoružanja u celini.

Dogovor o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) između Rusije i SAD stupio je na snagu 3. februara. Sporazum će delovati u obliku u kojem je potpisan, bez ikakvih izmena i dopuna, do 5. februara 2026. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tada je saopštilo da je ključni značaj za postizanje ovog dogovora bio telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena 26. januara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala