Predstavnica SZO primila rusku vakcinu

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPredstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnović
Predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Predstavnica Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji Melita Vujnović saopštila je da se vakcinisala jednom od dve vakcine protiv kovida 19 koje su odobrene u Rusiji.

 

„Vakcinacija, kao i svaka druga medicinska intervencija, je individualna odluka svake osobe. U skladu sa nacionalnom politikom vakcinacije protiv kovida 19 u Ruskoj Federaciji, zemlji u kojoj se trenutno nalazim, vakcinisala sam se jednom od dve vakcine koje su odobrene na nacionalnom nivou“, rekla je Vujnovićeva, ne precizirajući o kojoj tačno vakcini se radi.

Istakla je da se nakon vakcinacije dobro oseća.

„Što se tiče odluke drugih ljudi (da se vakcinišu), to ostaje na njima i odnosi se na privatan život“, dodala je predstavnica SZO.

U Rusiji su do sada registrovane dve vakcine protiv virusa korona – „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju je napravio Centar „Gamaleja“ i vakcina Centra „Vektor“ – „EpiVakKorona“.

Podsetimo, naučni časopis „Lanset“ je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti od 91,6 procenata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala