Pravili i prodavali dronove-kamikaze azijskoj državi: 20 Izraelaca osumnjičeno za zaveru /video/

Dron - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Najmanje 20 izraelskih državljana, uključujući pojedince iz odbrambene industrije, privedeno je u okviru istrage o ilegalnoj prodaji oružja neimenovanoj azijskoj državi, saopštili su izraelski bezbednosni zvaničnici.

Šabak, izraelska služba bezbednosti, saopštila je da su osumnjičeni razvijali, testirali, proizvodili i prodavali baražnu municiju, odnosno dronove - kamikaze, neimenovanoj državi, prenosi RT.

Dronovi – kamikaze predstavljaju oružani sistem koji nadleće određeno područje i čim locira metu kreće u napad. Testiranja ove vrste oružja izvođena su čak i u izraelskim gradovima, tvrdi Šabak.

Izraelska policija objavila je video snimak koji prikazuje osumnjičene kako testiraju leteći objekat koji liči na dron.

Istraga je otkrila da je azijska država, za koju se navodi da nije neprijateljski nastrojena prema Izraelu, nudila gotovinu i druge beneficije u zamenu za razvoj ilegalnog oružja. Zavera je navodno uključivala tajni komunikacioni kanal kako bi se zaštitio identitet inostranog naručioca oružja.

„Tokom istrage otkriveno je mnogo informacija o metodama koje su koristili stranci i Izraelci, uključujući upotrebu tehnika prikrivanja u obavljanju transakcija“, naveli su policija i Šabak u zajedničkoj izjavi, koju su preneli izraelski mediji.

Ovaj slučaj zabrinuo je vlasti u Izraelu zbog mogućnosti da napredna vojna tehnologija završi i u neprijateljske zemlje.

Osumnjičeni još uvek nisu optuženi i nejasno je da li je grupa uspešno razvila oružje za neimenovanu državu.

Zvaničnici su odbili da otkriju još detalja o slučaju, jer je u toku istraga, prenosi RT.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala