Partizan se dvaput opekao, pa se posle drame osvetio Borcu i plasirao u polufinale

© Foto : ABA/KK PartizanKošarkaši KK Partizan
Košarkaši KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedili su Borac iz Čačka u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 76:72. Crno-beli su se osvetili Čačanima za dva poraza u ABA ligi ove sezone, plasiravši se u polufinale pomenutog takmičenja gde će odmeriti snage s boljim iz duela Crvena zvezda – Radnički koji je zakazan za 21 čas.

Dvaput se Partizan opekao u duelima sa Borcem, pa je trener Sašo Filipovski znao kako treba da pripremi ekipu za nokaut duel u Kupu Radivoja Koraća.

I uspešno su izabranici makedonskog stručnjaka odradili posao. Od samog početka meča kontrolisali su rezultat, a kapiten Novica Veličković upisao je 500. nastup u crno-belom dresu.

​Fantastično je susret otvorio američki centar Erik Mika, koji je od uvodnih osam poena Partizana postigao čak šest, dok su preostala dva delo Ognjena Jaramaza s linije slobodnih bacanja - 8:3.

Čačani su prvu četvrtinu izgubili sa prihvatljivih 20:16, pre svega zahvaljujući Trifunoviću, koji je u finišu nanizao pet poena. 

U drugoj četvrtini Borac je krenuo rafalnom paljbom s linije za tri poena, a Čarapić i Gavrilović su sa dve trojke obezbedili izjednačenje – 28:28. Pred kraj četvrtine usledili su poeni Erika Mike, koji je ponovo vratio Partizan na bezbedno odstojanje – 32:28. 

Zatim je trojku pogodio Markus Pejdž usledili su poeni Novice Veličkovića s linije slobodnih bacanja, kao i polaganje kapitena, pa su crno-beli na odmor otišli sa osam poena prednosti.

Na poluvremenu je Erik Mika bio najefikasniji u taboru Partizana sa 15 poena, dok je s druge strane Čarapić bio na koti osam.

Klub iz Humske počeo je da pogađa šuteve za tri poena, što ih je u jednom trenutku podiglo na plus 14. Za razliku od Partizana Borac nije pogodio nijednu trojku, sve do poslednjeg minuta, kada je bio precizan Džons. Treća četvrtina okončana je rezultatom 62:49. 

​Pomenutih 13 poena prednosti bila je prevelika prednost da bi je crno-beli prokockali. Sigurno su im u glavi bila prethodna dva susreta s Čačanima, posle kojih su pognute glave napuštali parket.

I potpuno neočekivano se zakuvalo u samom finišu. Prava drama viđena je u Novom Sadu, s obzirom na to da je Borac u jednom trenutku prišao na svega koš zaostatka – 74:72.

Ipak, Usledila je dvojka crno-belih, koji nisu želeli da dozvole čudo i meč je završen rezultatom 76:72, pa sada imaju dan odmora i čekaju Zvezdu ili Radnički u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. 

► Mutina Vojvodina šokirala FMP u Kupu Radivoja Koraća!

► Megina mladost ubedljiva protiv zemunske

► U Moskvi i dalje nema mira – Amerikanac ponovo u centru pažnje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala